Неадекватното поведение на вахтените моряци е най-вероятната причина за засядането

...
Неадекватното поведение на вахтените моряци е най-вероятната причина за засядането
Коментари Харесай

Неадекватното поведение на моряците“ довело до засяване на кораба край Яйлата

Неадекватното държание на вахтените моряци е най-вероятната причина за засядането на товарния транспортен съд под панамски байрак " Вера Су " край българските крайбрежия на Черно море до Камен бряг, съобщи шефът на Главна дирекция " Аварийно избавителна активност " към ИА " Морска администрация " Румен Николов на брифинг за случая, съобщи bTV.

 Товарен транспортен съд под панамски байрак заседна край Виж още

По думите му курсът на кораба не е бил изменен, макар че е било видно че се движи в неверна посока към брега, а дали повода за това е, че моряците на вахта са били заспали или под въздействието на алкохол или наркотични вещества - не е известно.

По-рано денем от Районна прокуратура-Добрич оповестиха, че стартират инспекция на аргументите за случая, който е станал след 04.00 часа тази заран.

Екипажът на кораба се състои от девет души, всички те са турски жители. Плавателният съд също е благосъстоятелност на турска компания и е превозвал торове от Украйна за пристанище Варна.

На кораба има 20 тона гориво, само че към този момент не е открито приключване или заплаха от такова. Според Румен Николов товарът от торове също не съставлява риск за околната страна.

Поддържа се контакт с представителите на спешния щаб за битка с разливите, ако възникне незабавна нужда от тяхната интервенция. Преди да бъде изработен опит или да стартира интервенция по изтеглянето на кораба ще бъде изработен оглед на корпуса му от водолазна група. Тя би трябвало да бъде определена и наето от притежателя на кораба. Българската страна няма да поема никакви разноски по интервенцията, безапелационен е Николов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР