Неадекватни са обвиненията, отправени от страна на служебното правителство към

...
Неадекватни са обвиненията, отправени от страна на служебното правителство към
Коментари Харесай

Кирил Петков: Отказът за Шенген не е по вина на евролидерите

Неадекватни са обвиняванията, отправени от страна на служебното държавно управление към западните държавни ръководители, които са против влизането на България в Шенгенското пространство. Това разяснява в коридорите на Народното събрание съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

" Служебното държавно управление значително имаше несъответстваща позиция, обвинявайки европейските водачи, пробвайки се да приказва нападателно против тях. Не се прави по този начин. Това, което се прави, е да се каже - поемаме ясна отговорност за границата, каним европейските сътрудници да бъдат част от екипите, които да пазят границата дружно с нас, или най-малко дружно да създадем тактика ", сподели той.

Още два фактора, работещи срещу влизането на страната ни в Шенген, посочи експремиерът - към момента неприетото антикорупционно законодателство, само че още по-важно - заплахата ГЕРБ да се върне на власт.

" Имаме огромен боязън, че в случай че се върне държавно управление, следено от ГЕРБ, старите практики ще се върнат още веднъж ", възпроизведе диалозите си с европейски водачи Петков, представен от " Нюз.бг ", без обаче да показва кой е изразил сходни изказвания. 

" Вярвам, че България заслужава да бъде в Шенген, ние не сме второкласен хора. Това обаче, което би трябвало ясно да се каже, е, че не би трябвало да вършим нападателна изразителност, а да си свършим работата ", акцентира още Кирил Петков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР