Не знам колегите от БСП кога са искрени, когато призовават

...
Не знам колегите от БСП кога са искрени, когато призовават
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Няма техническа пречка оборудване от АЕЦ Белене да бъде използвано за седми блок в Козлодуй

" Не знам сътрудниците от Българска социалистическа партия по кое време са откровени, когато приканват към висока изборна интензивност, или когато се вършат внушения за честността на изборния развой. Гражданите да не се поддават на провокации, честността на изборния развой е обезпечена ". Това съобщи пред БТВ министърът на енергетиката. " Не е нужна психозата, която някои хора се пробват да наложат ", добави тя.
По тематиката за 7 блок на АЕЦ " Козлодуй “, Петкова напомни, че Върховен административен съд през 2019 се произнесе за Оценка на въздействието върху околната среда на 7 блок, вследствие на това през февруари 2020 Агенцията за нуклеарно контролиране утвърди площадка 2 на АЕЦ " Козлодуй “. През октомври 2020 държавното управление взе решение да се влезе в договаряния с американски компании и да се потърси опция да се построи и 7 блок на АЕЦ " Козлодуй “. " В рамките на Оценка на въздействието върху околната среда са утвърдени три технологии, IP 1000, AS 2006 и AS 92. Те са тук в България, ние сме си ги платили и би трябвало да ги употребяваме по най-разумния метод, с цел да подсигуряваме енергийната си сигурност ", добави Петкова. " Оценка на въздействието върху околната среда за 7 блок планува създаване на един блок, който е 1000 мегавата. Направен е разбор и има мнение, че не е налице техническа спънка това съоръжение от АЕЦ " Белене ", утвърдено от Оценка на въздействието върху околната среда, да бъде употребявано за 7 блок ", добави още енергийният министър.
 Правителството одобри, че 7 и 8 блок на АЕЦ Козлодуй може да се вършат с оборудването за Белене Правителството одобри, че 7 и 8 блок на АЕЦ " Козлодуй " може да се вършат с оборудването за " Белене "
До 10 години България може да има построена нова нуклеарна мощ. В тази връзка през днешния ден държавното управление утвърди отчет на министъра на енерге...
" Уестингхаус “ ще поддържа реализацията на 7 блок с наличното съоръжение, което ние притежаваме. Ще взе участие със системи за сигурност, които " Уестингхаус “ може да даде, те са едни от най-хубавите ", означи министърът.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР