"Не знам какво ми стана. Отворих вратата и стрелях няколко

...
"Не знам какво ми стана. Отворих вратата и стрелях няколко
Коментари Харесай

Разговор между убиеца Михаил и брат му обръща разследването

"Не знам какво ми стана. Отворих вратата и стрелях няколко пъти. След това видях Симона, която идваше към мен и не зная какво съм направил. Тя е любовта на живота ми, не мога да си обясня за какво го направих! Качих се в колата, не знам накъде съм карал. Опомних се някъде отвън Несебър.” Това пояснение е дал пред проверяващите 37-годишният Михаил Станчев за изтезанието на хазартния необут Коста Николов – Миджурина и стрелбата по обичаната си Симона Тодорова, оповестява "Флагман ".

Според източници красивата дряновка се срещнала с Михаил при започване на май, малко откакто почнала работа в едно от казината на Николов в Слънчев бряг. 22-годишната дъщеря на шефа на полицията в Дряново имала къса интимна връзка с ямболията, като към седмица живяла в неговата квартира.

След това обаче Симона се изнесла и се преместила в един от жилищата на шефа си. Тя почнала да излиза и с двамата, разкриха техни познати. Това очевидно е отключило ревността на Михаил и се стигнало до съдбовната вечер на 2-ри юни. Тогава девойката имала спогодба за вечеря с Коста и двама негови познати – семейство от Сливен.

Мерцедесът на предприемача стоял на спешни пред „ Сън Вилидж” към 20 минути, защото чакали Симона да се подготви. Красавицата обаче се забавила, тъй като се карала с полуделия от ревнивост Михаил. Станчев се появил изведнъж пред апарт хотела, отворил вратата на немското возило и стрелял в главата на хазартния необут. След това се обърнал, опрял дулото на револвера в слепоочието на обичаната си и дръпнал спусъка още един път.

Според балистичната експертиза, Коста Николов е погубен със служебния револвер „ Макаров” на ямболията. Бизнесменът е изумен с три патрона в главата, само че в колата са открити още 2 проектила.

Експертите са безапелационни, че Михаил е изпразнил съвсем цялостен пълнител – на мястото на престъплението са открити 6 гилзи. След изтезанието Михаил се качил на колата си и отпрашил към границата. Преди това обаче се прибрал в квартирата си, където презаредил оръжието и се запасил с още един пълнител за револвера. Тогава взел и интернационалния си паспорт. По пътя към границата е провел един единствен телефонен диалог – със своя брат Николай.

Думите му изрично отхвърлят защитната му теза, че не е желал да бяга, развита през днешния ден по време на мярката за неотклонение.

„ Гръмнах ги и двамата! Ще оставя някъде колата, в нея има пари. Няма да се забележим повече!”, споделил Мишо на брат си, към този момент откакто е бил някъде към Елхово.

След това изключил телефона, очевидно с цел да не го проследят. Пред проверяващите Станчев разказал още, че предприемачът тормозел Симона, натискал я да имат интимни връзки, непрекъснато канел хубавицата на вечери. Твърдял, че младата жена единствено е излизала с шефа си. Той обаче не можел да изясни за какво момичето е напуснало неговата квартира и се е преместило в жилището на шефа си, както и какво тъкмо го е предиздвикало да простреля „ любовта на живота си”.

Със сигурност обаче е ясно, че жертва и палач са се познавали доста добре. Михаил даже работел за Коста като защита в едно от
казината му в Пампорово. Това съобщи братът Михаил – Николай Станчев. Загадка остава и какво тъкмо е предиздвикало ямболията да употребява алкохол преди закононарушението. Неговите близки свидетелстват, че той въобще не пие и не използва опиати.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР