Не винаги изразът “здравословно хранене предизвиква в нашето съзнание картина

...
Не винаги изразът “здравословно хранене предизвиква в нашето съзнание картина
Коментари Харесай

Кои са задължителните храни в нашето меню


Не постоянно изразът “здравословно хранене ” провокира в нашето схващане картина и асоциация за вкусна храна.

Често живеем с мисълта, че да се храним здравословно, безусловно е скъпо. Разбира се, с цел да бъде здрав човек е належащо да откри положителния баланс сред забързаното ни и натоварено с липса на време всекидневие, с време за спортуване, срещи с хора, които ни въздействат позитивно, време за отмора и за самите нас. Понякога даже грижата за най-близките ни хора ни отвлича от нуждата да се грижим за себе си, без да си даваме сметка, че нашето здраве, вътрешен комфорт и усмивки по лицата ни, са също толкоз значими за тях, колкото и техните за нас. Важно е да осъзнаем, че грижата за нас е отговорност, а не нарцисизъм, споделя Севда Димитрова от Мастър Шеф. Ето, кои са и наложителните здравословни храни, оповестяват от foodpanda.

1. Авокадо – богато на витамините А,K,C,E и минерали като желязо, магнезий, цинк, то има антиоксидантно деяние, което спомага за изхвърляне на токсините от тялото.

2. Морска храна – другите типове морска храна носят разнообразни изгоди и хранителни субстанции със себе си, само че всички те са натурален източник на витамини и минерали, подхранват здравето на сърцето, богати източници са на Омега-3 мастни киселини, които спомагат да се понижи риска от развиване на заболяването Алцхаймер.

3. Спанак – Попай донесе същинска популярност на този зарзават. Родителите предизвикват, постоянно с вяра, децата си да употребяват повече спанак, с цел да станат мощни, като Попай. Лесно може да се добави спанак към сандвича за учебно заведение, вместо маруля да вземем за пример.

4. Черен шоколад – с високото си наличие на какао, той е един от най-хубавите източници на антиоксиданти на планетата.

5. Домати – колкото и да е чудно, доматът се подрежда също измежду най-здравословните и вкусни храни. Италианската дума “Pomodoro ” в превод значи “ябълка от злато ”.

6. Броколи – думата “броколи ” значи “разклонение ” или “цъфтящи върхове на зелето ”. Най-добре е да се употребява сурово или съвсем без никаква термична обработка.

7. Soursop (Гравиола) – този малко прочут плод е зареден с извънредно значими за човешкия организъм съставки. Доказано помощно средство е за лекуване при множеството типове рак.

8. Турмерик – съдържа биоактивни съединения и мощни лекарствени свойства. Тези съединения се назовават куркуминоиди, най-важният от които е куркуминът, а той е главната дейна съставна част в куркумата.

9. Кейл – той е измежду най-хранителните на планетата. Много богат на витамин А,К,С, както на калций, мед, калий, магнезий. Зареден е с мощни антиоксиданти, оказва помощ за намаление на неприятния холестерол.

10. Чесън – в предишното се е употребявал не толкоз за консумация, колкото поради лечебните му свойства. Днес е неизменима част от кухнята на целия свят. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР