Не, това (бел.ред. решението на Кконституционния съд) не означава автоматични

...
Не, това (бел.ред. решението на Кконституционния съд) не означава автоматични
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград: Ще се явя на избори, ако ВАС се съобрази с КС

" Не, това (бел.ред. решението на Кконституционния съд) не значи автоматизирани избори. Трябва да се възобнови делото във Върховен административен съд и в случай че Върховен административен съд се съобразят с претекстовете на Конституционния съд, тогава. " " Всъщност, Конституционния съд удостоверява нашата защитна теза във всички каузи във Върховен административен съд. Потвърждава това, че няма краен период за довеждане докрай на процедурата (бел.ред. по преустановяване на присъединяване във компании след встъпване в длъжността кмет) ". Това беше първият коментар на кмета на откакто стана ясно решението на Конституционния съд. 
А той се произнесе по конституционно дело № 5/2020 година, с което отхвърли настояването на тричленен състав на Върховния административен съд и настояването на 63-ма народни представители от 44-тото Народно заседание за определяне на противоконституционност на член 42, алинея 1, т. 5 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация.
 Кметът на Благоевград Румен Томов дефинитивно се раздели с поста си, ще би трябвало отново да има избори Кметът на Благоевград Румен Томов дефинитивно се раздели с поста си, ще би трябвало отново да има избори
Конституционният съд се произнесе с решение по конституционно дело № 5/2020 година, с което отхвърли настояването на тричленен състав на Върхов...
Решението е признато единомислещо, оповестиха от съда.
Делото визира локалния избор в Благоевград и случая с кмета. Според Закона за локалното самоуправление, кметовете не могат да правят комерсиална активност по смисъла на Търговския закон, както и да вземат участие в търговски сдружения. В случай, че не подхващат нужните дейности за преустановяване на комерсиалната активност в едномесечен период от полагане на клетвата, пълномощията им се приключват, е посочено в наредбата, по която се произнесе Конституционен съд.
Тази наредба стана мотив при започване на декември предходната година до Общинската изборна комисия в Благоевград да бъде подаден сигнал от предходния кмет на общината Атанас Камбитов (бел.ред. който в този момент е в партията на ) против новоизбрания Румен Томов. В него бе посочено, че Томов не е заличил в законоустановения период своя компания от Търговския указател. Самият Румен Томов изясни, че е подхванал всички стъпки по прекачване на една от компаниите си, която не работи от 2008 година, само че за това било нужно време.
Със свое решение ОИК отхвърли да приключи пълномощията на Румен Томов, което бе обжалвано пред Административния съд в Благоевград от четири партии и обединения, взели участие на локалния избор през 2019 година Последваха обжалвания пред Върховен административен съд, както и искане до Конституционния съд.
 Румен Томов отговори на ГЕРБ: Общината е на всички жители, омръзна ми от хората, унищожили Благоевград Румен Томов отговори на ГЕРБ: Общината е на всички жители, омръзна ми от хората, унищожили Благоевград
Любопитен скандал тече в Благоевград към митинга. Оказа се, че стачкуващи съхраняват протестен инвентар в постройката на общината, ко...
По думите на градоначалника на Благоевград - това да се закриват компании в границите на месец след встъпване в служба е " неправилно наложена процедура " наложена " във времето от избрани хора ". " А Конституционен съд споделя, че срокът е 1 месец да се предпрпиемат дейности и да има ясно изразена воля за преустановяване на тези взаимоотношения ", изясни решението на съда той.
Според Румен Томов това запитване до Конституционен съд не е опит за отсрочване на нещата. По-скоро задачата му била да откри точни правила по проблеми като неговия.
Той подозира, че съзнателно е вкаран в обстановката, която продължава повече от година. Не насочи директни обвинявания кой може да е направил това, само че подозира юриста си. Томов остави подозрението, че той е забавил приключването на неработещите компании.
Томов разгласи, че е в кондиция и при всички положения ще се явя на нови избори. " Тази битка не беше безсмислена. Това е битка за демокрацията на България ", безапелационен е той.
 Административният съд в Благоевград: Кметът Румен Томов е нарушил закона Административният съд в Благоевград: Кметът Румен Томов е нарушил закона
Административният съд в Благоевград е безапелационен, че кметът Румен Томов е нарушил закона като не е заличил едноличната си компания и не е...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР