Не става въпрос за подслушване на разговори или съобщения, а

...
Не става въпрос за подслушване на разговори или съобщения, а
Коментари Харесай

Маринов: Не се подслушват хората под карантина, само се локализира мобилното устройство

Не става въпрос за подслушване на диалози или известия, а за локализация на мобилното устройство. Това разгласи вътрешният министър Младен Маринов във връзка на мярката да се наблюдават мобилните телефони. Това е един от методите да се следи дали се съблюдава карантината.

„ Възможността е за определяне на клетка, на която е закачен телефонът – нагледно казано. Това се прави единствено от стеснен кръг структури в Министерство на вътрешните работи “, акцентира Маринов.

Той изясни, че се работи съгласно закона – при определяне на нарушаване, в границите на 24 часа се уведомява съда. Ако той не позволи потреблението на информацията, тя се унищожава.

Нарушителите на карантината досега са към 400, като се образуват досъдебни производства, стана ясно още от думите на вътрешният министър.

402 са случаите за формирани актове поради нарушение на възбраната за излизане в паркове и градинки и събиране за повече от двама възрастни.

Маринов напомни, че към този момент работи осведомителна система сред РЗИ и Министерство на вътрешните работи. Така по ЕГН всеки служител на реда може да ревизира дали даден човек би трябвало да е под карантина.

„ Спазването на карантината и контролът ѝ е една от ограниченията, на която най-вече настояваме да се съблюдава, тъй като това носи най-хубав резултат “, акцентира Маринов. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР