Не сме удовлетворени от казаното от министър Ананиев вчера. Беше

...
Не сме удовлетворени от казаното от министър Ананиев вчера. Беше
Коментари Харесай

Медицински сестри на протест: Искаме стартово заплащане от поне две минимални заплати

Не сме задоволени от казаното от министър Ананиев през вчерашния ден. Беше ни показан разбор със статистика за заплащането и извод, че има липса на фрагменти в опазването на здравето.Няма да останем на палатков лагер. На митинга чакаме към 700 медицински лица. Това съобщи една от медицинските сестри на митинг пред камерите на Нова телевизия.

"Заплащането години наред е близо до минималната заплата. Искаме стартово възнаграждение от най-малко две минимални заплати, желаеме и категория "труд " да е първа категория, както и 10 заплати при пенсиониране ", безапелационна бе друга протестираща здравна сестра.

"Не имам вяра, че на 1 април ще ни усилят заплатите. Всички сътрудници от частните лечебни заведения поддържаме сестрите от общинските лечебни заведения ", добави по тематиката Елена Тонева.

"Част от настояванията на медицинските сестри са обективни, само че би трябвало да се стремим към разговор. Няма по какъв начин министър Ананиев да дефинира заплатите, защото медицинските служащи работят в доста разнообразни звена. Управителите на лечебните заведения дефинират заплата. 30 милиона повече ще се разпределят към общинските лечебни заведения. За новак доктор, реалистично видяно, не може да разпределим по две минимални заплати. Ще продължим разговора с медицинските сестри ", съобщи доктор Даниела Дариткова – депутат от ГЕРБ и ръководител на здравната комисия в Народното събрание.

"ГЕРБ няма потребност от патерица за евроизборите. Имаме забележителна преднина от Българска социалистическа партия, съгласно последните изследвания. На нас ни би трябвало сътрудник, който да ни е коректив. Ние сме партията, която към този момент повече от 10 години побеждава главния ни конкурент ", разяснява още Дариткова във връзка новината, че ГЕРБ И Съюз на демократичните сили отиват дружно на евроизбори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР