Не се предвиждат повече срещи с британската страна по споразумението

...
Не се предвиждат повече срещи с британската страна по споразумението
Коментари Харесай

ЕК: Не се предвиждат повече срещи по постигнатото споразумение за Брекзит

Не се плануват повече срещи с английската страна по съглашението за отдръпването на Англия от Европейски Съюз. Това съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия.

В петък английският министър председател Тереза Мей сподели в Брюксел след съвещанието на Европейския съвет, че в идващите дни ще работи с Европейски Съюз за постигането на спомагателни уверения по съглашението, от които има потребност Народното събрание в Лондон, с цел да утвърди документа, съобщи Българска телеграфна агенция.

Час по-късно ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че няма да бъде в Брюксел за Коледа, а ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск посочи, че не е акредитиран да привиква нови срещи по тези въпроси.

Въпросът за свикването на втори референдум във Англия е напълно вътрешен и нямаме безусловно никакъв коментар, добави представителят. Той означи, че подаденото на 29 март предходната година от английския министър председател съобщение за овакантяване на Европейски Съюз е в действие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР