Не се очаква смяна на посоката след първото за тази

...
Не се очаква смяна на посоката след първото за тази
Коментари Харесай

Анализатори не очакват промяна в паричната политика на САЩ

Не се чака промяна на посоката след първото за тази година съвещание по паричната политика на американската централна банка, само че мненията й за солидността на стопанската система, инфлацията и новата администрация в Съединени американски щати ще бъдат следени с извънредно внимание, съобщи организация " Франс прес ", представена от БНР.

Започналото през вчерашния ден двудневно съвещание е и първото след встъпването в служба на новия президент Джо Байдън тъкмо преди една седмица.

Очаква се новата администрация да възобнови по-класическите връзки сред управляващите и могъщия Федерален запас, на което се наложи да води война, с цел да резервира независимостта си по време на четирите години ръководство на Доналд Тръмп.

Още повече, че най-вероятно УФР ще откри съдружник в лицето на новата министърка на финансите Джанет Йелън, която е и негов някогашен началник.

След днешното съвещание ще бъде оповестено официално съобщение (в 19 ч. по Гринуич, 21 ч. бълг. време), преди нормалната конференция на централния банкер Джером Пауел половин час по-късно.

Заседанието завършва ден, преди да бъдат оповестени данните за Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати през четвъртото тримесечие на 2020 година. Очаква се икономическият напредък, който регистрира исторически срив през второто тримесечие, последван от също толкоз исторически напредък през третото, да забави ритъм през последните три месеца на предходната година.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР