Не се очаква промяна на българската позиция за начало на

...
Не се очаква промяна на българската позиция за начало на
Коментари Харесай

София нама да промени позицията си към С.Македония, смятат от всички групи в Европарламента


Не се чака смяна на българската позиция за начало на договаряния със Северна Македония за участие в Европейски Съюз и при образуването на идващото българско държавно управление. Това споделиха евродепутати от всички политически групи в Европейския парламент в отговор на въпрос на стратегия „ Хоризонт “ на БНР по време на виртуален спор за европейската вероятност на Западните Балкани.

Евродепутатът от Европейската национална партия Андрей Ковачев напомни, че страната ни има необятна позиция , гласувана с голямо болшинство в Народното събрание и тя отговоря на главните европейските полезности.

„ Това, което Европейският парламент последните 10 години, в това число и в този момент го повтори в последния отчет, че, в случай че кажеш, че имаш българско съзнание, знаеш своя български генезис, да бъде подложен на дискриминация. И ние да кажем - е, нищо, ще си затворим очите. Няма кое българско държавно управление, не мога да си показва, че която и да било партия, било митинг, непротест, това няма никакво значение “.

Евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Петър Витанов също съобщи, че не чака смяна в тази тенденция.

„ Аз персонално не чакам смяна на позиция. Ние всички дружно, 17-те евродепутати , гласувахме накуп във връзка с отчета за Северна Македония , в това число с всички промени и допълнения, някои с прям антибългарски темперамент, които бяха импортирани “.

Евродепутатът от „ Обнови Европа “ и докладчик за напредъка на Северна Македония в Европарламента Илхан Кючюк поддържа единната позиция , само че добави, че би трябвало да се намерения за понижаване до най-малко на езика на омразата и предоставяне на път на градивните хрумвания.

„ По всяка възможност видно от днешното изказване ние отиваме към политическа рецесия, която няма да промени българската позиция , само че която и няма да даде благоприятни условия на българското държавно управление да направи каквото и да е по тематиката Република Северна Македония “.

„ По тематиката за Северна Македония сме обединени, макар нюансите и леките разминавания “, сподели евродепутатът от групата на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки.

Джамбазки каза още, че в последния отчет на Европейския парламент за Северна Македония са вкарани антибългарски ремонти от институт ИНФИМ Европейски Съюз , който, по думите му, е  на прехрана на държавното управление в Скопие и е обвързван с Москва и Белград.

Във връзка с опцията Северна Македония и Албания да бъдат разграничени при започване на договаряния те за присъединение към Европейски Съюз , както счита Кючюк, Ковачев сподели: „ Това не е краят на света “.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР