Не се очаква промяна на българската позиция за начало на

...
Не се очаква промяна на българската позиция за начало на
Коментари Харесай

Евродепутати: Не се очаква промяна на българската позиция за начало на преговори Скопие-ЕС

Не се чака смяна на българската позиция за начало на договаряния със Северна Македония за участие в Европейски Съюз и при образуването на идващото българско държавно управление. Това споделиха евродепутати от всички политически групи в Европейския парламент в отговор на въпрос на „ Хоризонт “ по време на.

Евродепутатът от Европейската национална партия Андрей Ковачев напомни, че страната ни  има необятна позиция, гласувана с голямо болшинство в Народното събрание и тя отговоря на главните европейските полезности:

„ Това, което Европейският парламент последните 10 години, в това число и в този момент го повтори в последния отчет, че, в случай че кажеш, че имаш българско съзнание, знаеш своя български генезис, да бъде подложен на дискриминация. И ние да кажем: е, нищо, ще си затворим очите. Няма кое българско държавно управление, не мога да си показва, че която и да било партия, било митинг, непротест, това няма никакво значение “.

Евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Петър Витанов също съобщи, че не чака смяна в тази тенденция:

„ Аз персонално не чакам смяна на позиция. Ние всички дружно, 17-те евродепутати гласувахме накуп във връзка с отчета за Северна Македония, в това число с всички промени и допълнения, някои с прям антибългарски темперамент, които бяха импортирани “.

Евродепутатът от „ Обнови Европа “ и докладчик за напредъка на Северна Македония в Европарламента Илхан Кючюк поддържа единната позиция, само че добави, че би трябвало да се намерения за понижаване до най-малко на езика на омразата и предоставяне на път на градивните хрумвания:

„ По всяка възможност видно от днешното изказване ние отиваме към политическа рецесия, която няма да промени българската позиция, само че която и няма да даде благоприятни условия на българското държавно управление да направи каквото и да е по тематиката Република Северна Македония “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР