Не съществуват хипотези, при които е възможно радиоактивно замърсяване на

...
Не съществуват хипотези, при които е възможно радиоактивно замърсяване на
Коментари Харесай

Експерт твърди, че няма да има радиоактивно замърсяване при сондаж и добив за природен газ в Добричко

Не съществуват хипотези, при които е допустимо радиоактивно замърсяване на повърхности или подземни води, при прилаганата технология на сондиране и рандеман, заради неналичието на нараснала и рискова радиоактивност в обсъждания слой. Това гласи заключението на вещо лице-експерт във връзка с.
Проектът нашумя поради бурни митинги, които го стопираха след референдум - в Генерал Тошево. Основното безпокойство на хората беше, че ще има замърсяване, в това число на подпочвени води, като не бяха в цялостна степен разсеяни паниките, че ще се добива шистов газ - от " Русгеоком " изрично отхвърлиха, че ще има подобен рандеман, в това число на публични разисквания. А находището е " Спасово ".
 Съдът желае експертиза за рандеман на газ в Добричко, против който имаше референдум Съдът желае експертиза за рандеман на газ в Добричко, против който имаше референдум
Комплексна съдебно-техническа експертиза назначи Административният съд във Варна по отношение на прословутото дело (№1060/2018 г.) по тъжба на...
Делото е формирано през 2018 година по тъжба на " Русгеоком " против решение на шефа на Регионалната ревизия по околната среда и водите – Варна, с което е отказано одобрение на реализирането на капиталово предложение за изследване и рандеман на природен газ на територията на област Добрич. До днешното правосъдно съвещание, по искане на страните, съдът изслуша експертизите на 6 движимости лица – еколог, геолог, хидрогеолог, сондажен инженер, химик и геофизик, по показаните от тях екологична и сложна съдебно-техническа експертиза. Предстои показване и чуване на тройна екологична и здравно-екологична експертизи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР