Не съм я отгледала от килограм и осемстотин, за да

...
Не съм я отгледала от килограм и осемстотин, за да
Коментари Харесай

Майката на загиналата красавица Неда направи шокиращи разкрития: Детето ми е било 4 часа между живота и смъртта

„ Не съм я отгледала от кг и осемстотин, с цел да ми я отнеме този... Искам да го боли както мен ме боли ”. Това споделя със сълзи на очи майката на 21-годишната Неда - Елица Петкова, представена от " Черноморски фар ". Момичето почина в злополука преди две седмици. А водачът, предизвикал мелето, е 34-годишният недееспособен лидер Момчил Баев. В колата - „ Опел Корса “, са били с изключение на него и Неда, и нейната другарка Милена с петгодишния си наследник.

Какво се е случило в онази майска нощ, знае единствено основният очевидец - Милена Драганова. Момичето към момента е в бургаската болница. А в понеделник мина най-тежката й интервенция. За цялостен живот тя ще носи импланти поради счупени прешлени, има строшен таз, краката са натрошени, а с изключение на всичко това Милена е и с епилепсия. Приятелката на Неда към момента не може да повярва какво се е случило, само че си спомня онази съдбовна вечер, на 18 май, когато Момчил Баев погуби живота на най-близката и най-свидната й другарка.

Цялата история Милена е разказала на майката на Неда - Елица Петкова. Жената изиска да осветли случая. От няколко дни тя се пробва да си даде отговори на няколко въпроса - за какво килърът на щерка й Момчил се разхожда свободно в Бургас, върви на работа и евентуално продължава да кара кола. Другият въпрос, който изтезава Елица след погребението - за какво се бави толкоз дълго следствието, а основният очевидец Милена към момента не е разпитана от следовател Марина Бозукова от РУП-Карнобат.

Неда Пехливанова е имала четиригодишна връзка с Момчил Баев. „ Не съумях да я вразумя, дори не знам какво хареса у този мъж. Той е престъпно проявен. Лежал е в пандиза за обири. Има голям брой неоправдателни присъди. Постоянно я тормозеше, крещеше. Явно се опасяваше да го напусне, може би я е заплашвал. Не мога да си го обясня. И сега, когато взе окончателното решение да приключи връзките си с него, той я погуби и ми я отне”, ридае Елица.

Преди месец Неда решила да завърши връзката си с Момчил и с цел да е на по-спокойно място, отишла при Милена в карнобатското село Крушево. Приятелката на Неда държала заведение дружно с приятеля си и се налагало да живее в селото дружно с детето си.

В злощастната нощ Милена и Неда били в кафенето, когато дошъл Момчил. Имало леко повишение на глас, само че до пикантен скандал не се стигнало. Когато двете девойки затворили кръчмата и тръгнали да се прибират, Момчил си предложил услугите да ги закара до къщата, в която живеела Милена. Първоначално те отказали, само че с цел да не го ядосват повече, въпреки всичко се съгласили. А домът бил единствено на 50 метра от заведението. Моментът, в който двете приятелки и синът на Милена били подготвени да слязат от колата, Момчил заключил вратите, усилил музиката и с мръсна газ напуснал селото, в посока село Детелина. Заради високата скорост, неприятните атмосферни условия и неравностите по пътя, Момчил изгубил надзор над колата, излязъл отвън платното и се преобърнал в крайпътната равнища.

„ Колата се прекатурва към един след среднощ. Тогава детето ми е било живо. Милена е чула по какъв начин пъшка и охка, желала някой да я завие, тъй като й е било доста студено. Тогава Милена помолила петгодишния наследник да седне на краката на Неда, а тя легнала върху Неда, макар нечовешките болки, които усещала по цялото си тяло. И представяте ли си, Момчил стоял и пушел цигара. Мълчал и пушел. Милена го умолявала да се обади на Бърза помощ, с цел да могат да се спасят, само че той останал безгласен. А Неда е била жива и е агонизирала”,- споделя Елица.

Четири часа Неда била сред живота и гибелта, ту викала за помощ, ту леко охкала. Само синът на Милена можел да се придвижва. Той намерил телефона на Неда и го подал на майка си, с цел да може тя да звънне. В шока и суматохата, Милена вместо да набере 112, набирала 150 и 160 (това е записано в регистъра на телефона на Неда, който не е конфискуван като материално доказателство, сега го употребява 15-годишната сестричка на Неда). Когато Момчил видял, че Милена търси помощ, изтръгнал апарата от ръцете й и го захвърлил в равнищата. И траял да пуши цигари. Полиция и Бърза помощ са пристигнали едвам към 6 сутринта.

„ Той не изпитва виновност. Той е разиграл спектакъл в полицията и се е разкайвал. Признал си, че е отговорен. Не му имам вяра. Оставил е детето ми часове да агонизира и не е оказал помощ с нищо… Как заспива, не знам. Защото аз не мога”, споделя през сълзи майката на Неда.

Страшната вест за злополуката Елица Петкова научава на другия ден в 10 сутринта от следовател Марина Бозукова. „ Не ми беше казано в прав текст какво се е случило. Само ме попита дали познавам Неда и от кой момент не съм я чувала. Дори ме помоли да звънна на телефона й. Аз звъннах, първоначално никой не подвигна, след това телефонът се изключи. Върнах позвъняването на следователката разтреперана, тъй като към този момент предчувствах, че нещо се е случило, само че не допусках, че ме чака най-лошото. Тогава Бозукова ми сподели, че е имало злополука и едно от девойките към този момент не се нуждае от лекарска помощ. Вече нищо не чувах, усещах единствено болежка, болка… Тръгнахме с мъжа ми към болничното заведение и не търсех в отделенията. Отидох в моргата и там видях моята Неда, нашата Неда “.

Всички познати на момичето описват, че тя е била най-слънчевото, най-усмихнатото и най-харизматично момиче, което са познавали. Винаги била в положително въодушевление и имала неповторимия гений всяка покруса да трансформира в комедия, да гледа от радостната страна на нещата.

Елица не може да одобри обстоятелството, че Момчил се разхожда свободно из Бургас, даже имала информация, че върви на работа и се съмнява да е изоставил карането на кола. „ Аз знам, че той няма брошура. Пред Неда споделяше, че документът му е бил изминал. Но се колебая въобще в миналото да е имал. Но считам, че той още кара. Затова желая да не е на независимост. Може да пострада някой различен. Аз се опасявам за другата си щерка. Страхувам се”.

Жената желала да пусне сигнал в полицията, само че там намерила безсърдечие и отвод да подаде тъжба. Затова тя към този момент е входирала молба до Окръжна прокуратура. В нея Елица Петкова упорства на Момчил да му бъде наложена мярка „ Задържане под стража”. Семейството на Неда счита, че Момчил Баев може да се укрие или да извърши ново закононарушение.

Източник: Флагман.бг
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР