Не са нарочни приказките за азбуката ни. Толкова знаят –

...
Не са нарочни приказките за азбуката ни. Толкова знаят –
Коментари Харесай

Божидар Димитров: Путин и шахматистът толкова знаят, питайте Стоичков за кирилицата

Не са нарочни приказките за писмеността ни. Толкова знаят – единият е шахматист, другият – политик. Това сподели шефът на Националния историческия музей проф. Божидар Димитров във връзка изявленията на международния първенец по шахмат Анатолий Карпов и президента на Русия Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила, че кирилицата идва от Византия и от македонските земи.

Путин и шахматистът не са Русия. Кой е Карпов – един шахматист? Питайте Христо Стоичков Христо Стоичков Стоичков е футболист и треньор, един от най-известните... към профила от кое място идва писмеността, да видите какво ще каже. Тук става въпрос за незнание. Не бива да се свързва Освобождението на България и тематиката за писмеността. Това са две обособени тематики. Руският патриарх и съветският министър на културата признаха, че писмеността и християнството идват в Русия от България, съобщи проф. Димитров.

Ако това е игра на геополитика, е доста примитивна. Азбуката е българска – основана по поръчка на страната, по заповед на цар Борис I, безапелационен е шефът на НИМ.

Историкът разяснява и днешното посещаване на новия министър председател на Македония Зоран Заев у нас. Основното, което би трябвало да реализираме с Македония, е в Скопие да спрат кражбата на история. Македония би трябвало да се откаже от сегашноот си име – то е част от гръцкото културно завещание. Това име няма нищо общо със земите по Вардар. Македонците би трябвало да си изберат ново. Аз предложих 7-8 имена и читателите във Facebook най-вече харесаха едно, което най-вече дава отговор на историческата истина - Югозападна България, сподели още проф. Божидар Димитров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР