Не разбирам защо толкова много се афектираме от определението добрите

...
Не разбирам защо толкова много се афектираме от определението добрите
Коментари Харесай

Генезис на добрите сили

Не разбирам за какво толкоз доста се афектираме от определението „ положителните сили “ за една политическа порода играчи.
Ами такива са. Мога да защитя това изказване.
За разлика от вас, отпред на „ положителните сили “ са хора, които през последните 30 години са натрупали пари, а не просто са харчили.
Верно, с лека помощ. Първо – от бащите и дядовците в системата на комунистическата номенклатура от подполковник нагоре. Второ – от приватизацията, която създателят на стопански разбори в „ Работническо дело “ и учител в УНСС Иван Костов услужливо раздаде на свои хора предприятия и държавни активи. Трето – от старите „ положителни сили “, а точно пипалата на умрелия Съюз на съветските социалистически републики. Четвърто – от фондовете на новия Съюз на съветските социалистически републики у нас, за последно под умелото управление на Херо Мустафа.
За разлика от вас, тези хора са неизменими спечелили във всяко разпределяне на политическите карти. Хората, които в този момент ще ни избавят от името на Доброто, са били съдружни сътрудници с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и даже за известно време с хората, които в този момент назоваваме копейки. Приблизително 2/3 от тези морални, честни, почтени хора при инспекция са се оказвали от Държавна сигурност, само че какво е Държавна сигурност, с изключение на редуциране на Добрите сили?
Основният принцип на Държавна сигурност и неговите шапки ГРУ и Комитет за Държавна сигурност (на СССР), беше точно положителната на Доброто против Злото. Сега злото е положително и удовлетворен източник на доходи чрез политическите фондации на американските партии. Впрочем – и на европейските, само че там не дават по този начин елементарно пари. Затова през днешния ден сме пред референдум за еврото.
Нямайте подозрение, че ще създадат референдум, нищо чудно даже да не приемем еврото или да го приемем както приехме разпада на социализма – десетки години по-късно.
Сега „ Добрите сили “ ще обслужат първо себе си, след това донорите си, най-после и сътрудниците от другите положителни сили – ДС-тата. Няма по какъв начин и да е другояче, щом водачите на „ положителните сили “ и преди, и в този момент, са Рашков и Атанасов, Гечев и Овчаров, Костов и компания.
Когато свършат с добрясването на думи, ще си разпределят държавното имане, ще отделят за себе си предостатъчно доста и след това ще почнат да си приказват с теменужките, тъй като ще са ядосани на вас, събудилите се от сън някогашни зли сили.
Наивниците ще продължат да имат вяра, мамините синчета и дъщери ще наследят връзките на родителите си, а останалите ще духат супата, сърбат попарата, бършат сополите или просто ще мечтаят за смяна, каквато не ни чака с Добрите.
Те положителните за това са положителни – тъй като умеят да отделят за себе си, да не дават на другите, да се пазят едни други и да като класическа глутница вълци – мощни между тях и тъй като се поддържат.
Ако не вярвате – вижте им муцуните. Те приказват по-добре и от най-хубавото.

Виктор Димчев, коментар във фейсбук
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР