Не предвиждаме да затваряме ТЕЦ-овете от 2025 г. Това каза

...
Не предвиждаме да затваряме ТЕЦ-овете от 2025 г. Това каза
Коментари Харесай

Росен Христов: Не предвиждаме затваряне на ТЕЦ-овете от 2025 г.

Не предвиждаме да затваряме ТЕЦ-овете от 2025 година Това сподели министърът на енергетиката Росен Христов пред публицисти след кръглата маса на тематика " Българската енергетика – Стратегия 2023-2053 ", съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

" Народното събрание взе решение да не изпълняваме този ангажимент. Ние продължаваме да работим според решението на Народното събрание, което ще значи загуба на някакви средства по Плана за възобновяване и резистентност ", сподели още министърът.  

Той разяснява и тематиката с развиването на нуклеарната енергетика и концепцията за 2 нови блока в " Козлодуй " и в " Белене ", като уточни, че анализите демонстрират положителен стопански резултат.

" Имайте поради, че като приказваме за нуклеарна енергетика и към този момент взехме решение, че ще развиваме такава, влизаме в детайлно изследване за всеки един план. Стойността зависи какво вършим със съществуващото съоръжение. Това е към този момент идната стъпка. Ние съзнателно не насочвахме запаси към такова детайлно създаване, защото желаеме да забележим дали България се сплотява към развиването в нуклеарната енергетика. В момента, в който решим, че развиваме нуклеарна енергетика и гоним оптимално вероятните четири блока, ние от тук нататък започваме с меморандуми и детайлни предпроектни изследвания ", акцентира Христов.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР