Не повтаряйте нашата грешка, а се заловете и решете веднага

...
Не повтаряйте нашата грешка, а се заловете и решете веднага
Коментари Харесай

Борисов към Ковачевски: Веднага решете трудните въпроси с историята

Не повтаряйте нашата неточност, а се заловете и решете незабавно най-трудните въпроси в българо-македонските отношение. Такъв съвет даде водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов на министър-председателя на районен съд Македония Димитър Ковачевски, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Срещата сред Борисов и Ковачевски се състоя в централата на партия ГЕРБ. В нея от българска страна участваха двама някогашни външни министри Екатерина Захариева и Даниел Митов, както и някогашният вицепремиер Томислав Дончев.

Още при започване на срещата Борисов напомни ролята на България за рестартирането на процеса на евроинтеграция на Западните Балкани , което стартира по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година

Той също по този начин акцентира, че целият либерален западен свят е приветствал подписването на Договора за другарство и добросъседство сред България и РСМ през август 2017 година Подписите си под него сложиха Борисов като министър председател и предшественикът на Ковачевски - Зоран Заев.

„ Не отлагайте основната тематика за най-сетне. Това беше наша неточност. Важните въпроси свързани с историята и езика на омразата би трябвало да решите незабавно. Хванете бика за рогата. Решете ги незабавно! “, прикани Борисов Ковачевски.


 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР