Не подкрепяме кабинета, подкрепяме само конституционната реформа. Това обяснение даде депутатът

...
Не подкрепяме кабинета, подкрепяме само конституционната реформа.
Това обяснение даде депутатът
Коментари Харесай

От ДПС: Подкрепа само за конституционна реформа. За кабинета - не

Не поддържаме кабинета, поддържаме единствено конституционната промяна.

Това пояснение даде депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски за обстоятелството, че единствено двама депутати от придвижването поддържаха избора на кабинета " Денков-Габриел ". Оказа се, че тези двама депутати знаково са точно Пеевски и водачът Мустафа Карадайъ. Останалите членове на парламентарната група не участваха в гласуването.  

На настойчивите въпроси какъв тъкмо знак дават с това, Мустафа Карадайъ отговори:

" Отговорът е поръчка за нашето държание в комисията по конституционни въпроси. Ние заявяваме, че ще бъдем самодейни. И ще ви напомня, че единствено ние имаме показан план за промени в конституцията, показан пред вас, пред Венецианската комисия, в Европарламента, пред комисаря по правораздаване в Европейска комисия, на всички парламентарни групи. Така че ние ще работим самодейно в тази посока да се случат измененията в конституцията и да се реализира промяната в правосъдната система ".

Стана ясно, че за тази цел точно Карадайъ и Пеевски ще бъдат представителите на Движение за права и свободи в парламентарната комисия, която ще се захване с конституционната промяна. 

" Ние декларирахме, че 49-ото Народно събрание има доста значима задача – да направи правосъдна промяна. А тя не може да се случи без промени в конституцията. А пък те без Движение за права и свободи не могат да се случат ", заключи Карадайъ. 

Съдебната и конституционната промяна са цели, които неведнъж бяха изтъквани и от участниците в новото болшинство - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Участието на Делян Пеевски в този развой обаче стана по този начин интензивно през миналите няколко парламентарни дни, предшестващи избора на държавното управление през днешния ден. 

 

По-късно Движение за права и свободи внесе и съответното решение, с което заменя собствен представител в пармалентарната Комисия по конституционни въпроси. На мястото на Гюнер Ахмед влиза Делян Пеевски.

 

Делян Добрев ще държи кабинета " под око "

Докато в зала сътрудниците на Делян Добрев се надпреварваха да аргументират за какво кабинетът „ Денков - Габриел “ е необходим на страната и би трябвало да получи " да ", Делян Добрев натисна аления бутон и сподели " не ". И незабавно се похвали с пост във Фейбук.

" Гласувах " срещу " тъй като не преставам да считам, че Политическа партия са пасмина от измамници, жадни за власт. Чакам с неспокойствие да гласоподавам " за " при първият избор на съмнение към това държавно управление... И ми се коства, че този миг ще настъпи много бързо! ", написа Делян Добрев.

На живо Добрев не употребява същите прилагателни и избрания, само че се закани да държи новото държавно управление под око.

" Ще проследявам всеки изхарчен лев и всяка една тяхна стъпка, гласувах срещу, тъй като Политическа партия са мощно неподготвени хора ", безапелационен бе той.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР