Не открихме газ в интерконектора, а неприключили строителни работи. Това

...
Не открихме газ в интерконектора, а неприключили строителни работи. Това
Коментари Харесай

Христо Алексиев: Газ не открихме в интерконектора, открихме само неприключили строителни работи

Не открихме газ в интерконектора, а неприключили строителни работи. Това съобщи вицепремиерът и министър на превоза и известията Христо Алексиев, който извърши ревизия на територията на българската част на Междусистемната газова връзка Гърция-България.

" Знаете, че това е безспорен приоритет и за служебното държавно управление, и за спешния щаб. Полагаме денонощни старания, с цел да приключим всички дейности по приключването на неговото дотъкмяване. Огледахме всички местоположения, които са проблематични и сериозни. Набелязали сме решения. Строителят би трябвало да приготви график. Държавата е мобилизирана, с цел да помогне за приключването на този план ", уточни той.

По думите му има един огромен проблем, който остава неуреден. " Той е обвързван със скадата, която ръководи целия интерконектор. Без привършване на тази скада - той няма по какъв начин да работи. Ние през днешния ден газ не открихме в интерконектора. Открихме неприключили строителни работи ", изясни Алексиев.

Министърът на превоза акцентира, че се прави всичко допустимо газовата връзка да бъде приключена до началото на отоплителния сезон.

Служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков, който също взе участие в инспекцията, беше безапелационен, че инспекциите на строителните действия на интерконектора ще са всеки ден.

" ДНСК в района ще ревизира всеки ден както строително-монтажни действия се правят. На процедура надзорникът ще получи безусловно офис в ДНСК, с цел да може с шефа на ДНСК да събират всички документи ", акцентира той.

Според него сега този обект наподобява като първокласна постройка с мебели, само че до нея няма достъп на ток.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР