Не открихме газ в интерконектора, а неприключили строителни работи. Това

...
Не открихме газ в интерконектора, а неприключили строителни работи. Това
Коментари Харесай

Министър Алексиев за интерконектора: Открихме не газ, а неприключили строителни работи

Не открихме газ в интерконектора, а неприключили строителни работи. Това съобщи вицепремиерът и министър на превоза и известията Христо Алексиев, който извърши ревизия на територията на българската част на Междусистемната газова връзка Гърция-България.

" Знаете, че това е безспорен приоритет и за служебното държавно управление, и за спешния щаб. Полагаме денонощни старания, с цел да приключим всички дейности по приключването на неговото дотъкмяване. Огледахме всички местоположения, които са проблематични и сериозни. Набелязали сме решения. Строителят би трябвало да приготви график. А страната е мобилизирана, с цел да помогне за приключването на този проект”, уточни той.

По думите му има един огромен проблем, който остава неуреден. " Той е обвързван със скадата, която ръководи целия интерконектор. Без привършване на тази скада – той няма по какъв начин да работи. Ние през днешния ден газ не открихме в интерконектора. Открихме неприключили строителни работи”.

Той акцентира, че се прави всичко допустимо газовата връзка да бъде приключена до началото на отоплителния сезон.

Служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков, който също беше на ревизия, беше безапелационен, че инспекциите на строителните действия на интерконектоа ще са всеки ден. " ДНСК в района ще ревизира всеки ден както строително-монтажни дейнсоти се правят. На процедура надзорникът ще получи безусловно офис в ДНСК, с цел да може с шефа на ДНСК да събират всички документи ", акцентира той.

Според него сега този обект наподобява като първокласна постройка с мебели, само че до нея няма достъп на ток.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР