Не очаквам прелом в общественото мнение за 2 месеца. Промени

...
Не очаквам прелом в общественото мнение за 2 месеца. Промени
Коментари Харесай

Политолог: Редовно правителство преди 11 август

" Не чакам поврат в публичното мнение за 2 месеца. Промени обаче ще има. Следващият път заплахата от предварителни избори ще накара гласоподавателите да узреят за по-големи взаимни отстъпки в посоката на стабилността. Ще имаме постоянно държавно управление преди 11 август, поучавам водачите на партиите на митинга да приготвят гласоподавателите си, че ще има взаимни отстъпки. Определени неща би трябвало да бъдат казани от в този момент ", съобщи в ефира на " Денят ON AIR " ръководителят на катедра " Политология " към СУ " Св. Климент Охридски " доцент Светослав Малинов.

" Това е нормалната промяна на политическите назначения. Това, че е служебно държавно управление, не трансформира нищо. Съвсем обикновено е. Няма нарушаване на закона. Съответният министър ще си поеме следствията, в случай че законът е нарушен в тази ситуация с Министерство на вътрешните работи. "

Той напомни, че служебните кабинети са особеност, въпреки и да не са противоконституционни. Но беше безапелационен, че е невероятно служебният кабинет да прерасне в постоянен, изключително съгласно Конституцията.

" Някои министри евентуално ще останат. В идващия кабинет би трябвало да се търси фигура за министър председател, който не е политически водач на партия. И би трябвало да се намерят избрани политики и хора, които да ги извършват. Трябва обаче да бъде явен кабинет с ясно болшинство в Народното събрание. Това не се получи този път ", сподели политологът пред Bulgaria ON AIR.

Доц. Малинов счита, че с цел да може да се направи кабинет без партиите на статуквото, всичките протестни партии би трябвало да усилят сред 25-30% гласовете си.

Експертът добави, че обединения се вършат от равнище водач -  до подкрепяща партия, като сред тях има голямо пространство, и то ще бъде запълнено.

" Думата " сделки " е неизбежна, само че е добре този път съдружното държавно управление да има стратегия, където те ще бъдат документално оповестени. Ако протестните партии не показват и нов жанр на ръководство, може да се запитаме за какво желаят да сменят старите. Реториката на изборите е " гласувайте за нас ", а реториката на обединението е " какво да създадем дружно ", добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР