Не очаквам някакво съществено развитие на конфликта към този момент,

...
Не очаквам някакво съществено развитие на конфликта към този момент,
Коментари Харесай

Киев трябва да превъзхожда руските сили с 3 към 1, за да премине в контранастъпление

Не чакам някакво значително развиване на спора към този миг, разяснява пред медиите служебният министър на защитата Димитър Стоянов по отношение на военния спор сред Русия и Украйна, преди присъединяване си в закрито съвещание на парламентарната комисия по защита.

" Виждаме, че сега е една позиционна защита от страна на украинската войска, такава е и от страна на съветската войска. Не чакам някакво значително развиване на спора към този миг. Дали нататък ще има развиване, дали ще има контранастъпление от страна на украинските въоръжени сили, зависи доста от съотношението на силите, с цел да има обикновено контранастъпление, то би трябвало превъзходството на мощ да бъде най-малко 3 към 1 ", съобщи Стоянов.

С настъпването на зимата военните дейности в Украйна не стихнаха. Русия явно е решила да настъва, въпреки и с лимитирани цели, пробвайки се да обкръжи Бахмут, като пое надзор над град Соледар и в този момент се пробва да нападна в посока Запорожие. В пресата и обществените мрежи оживено се дискутира опцията за започване на нови, още по-мащабни настъпления и от двете страни.

В събота Ройтерс разгласява публикация, цитираща почитан американски чиновник, който сподели на дребна група публицисти, че Вашингтон поучава Киев да отсрочи нова огромна атака, до момента в който Украйна получи и овладее всички оръжия от последния пакет американска военна помощ. Много наблюдаващи също приказват за опцията от огромно нахлуване на съветските войски като нещо неизбежно, за което би трябвало да се приготвят украинците.

Увереността, с която се разискват бъдещи офанзиви на Русия и Украйна, към този момент е толкоз огромна, че диалогът не е за опцията за сходни интервенции, а за времето, когато те ще стартират и посоката на ударите.

Министър Стоянов за военното образование

По мотив решението на Конституционния съд да образува дело по искане на Министерския съвет за пояснение на главния закон по отношение на отговор на въпроса дали е възможно въвеждането на наложителна военна подготовка в спокойно време н а жителите със статус на запасни, министърът изясни, че се надява да има ясно тълкувателно решение, от което " ние да се възползваме и да продължим с образованието на нашите жители ".

По думите му всеки един български жител има дълг към родината и отечеството, в това време подготовката за осъществяване на този дълг на никое място не е дефиниран - " дали Министерство на защитата може да провежда мобилизационни сборове, дали може да организира образование, това не е записано в Закона за защитата и въоръжените сили ".

Министърът добави, че запасът от запасни би трябвало да бъде квалифициран.

" При изискване, че наложителната казарма е отпаднала, методът за подготовка остават мобилизационните сборове ", сподели Стоянов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР