Не очаквам някакви сериозни изненади. Към месец април се налага

...
Не очаквам някакви сериозни изненади. Към месец април се налага
Коментари Харесай

Ще има бунт на пенсионери, ако им спрат 50-те лева, предупреди синдикалистът Пламен Димитров

Не чакам някакви съществени изненади. Към месец април се постанова актуализация на бюджета. Това се потвърди по три аргументи: парите на пенсионерите, мярката за поддръжка на заетостта и ограниченията за поддръжка на хората на първа линия. Това съобщи ръководителят на КНСБ Пламен Димитров в студиото на Българска национална телевизия, представен от novini.bg.

" Веднъж дадени 50-те лева пенсионерът ги смята като част от своята пенсия. Той ги чака. Ще има протест, в случай че тези пари е махнат. Не мисля, че някой ще има куража да ги махне ", сподели той. Според него хората с най-високи песни могат да живеят и без тези 50 лева, а на хората с по-ниски пенсии да се дадат повече от тази сума.

По думите му преизчисляването на пенсиите е нездравословно и незаслужено: " Опитваме се да прехвърлим казуса от болната глава на хубавичко ". Също по този начин би трябвало да падне таванът на пенсиите и всяка година, в която човек е работил, да тежи повече.

Тежката и преработващата промишленост, IT бранша и фармацията са запазили своите позиции като претовареност по време на пандемията.

Димитров изрази противоречие с думите на финансовия и икономическия министър, които считат, че не е нужна поддръжка за възобновяване на стопанската система: " Говорим за бизнеси, които са асиметрично наранени и тъкмо там би трябвало поддръжка. Те са 4 – 5, които имат крещяща потребност от поддръжка ". Той даде образец с немския модел, в който страната заплаща на засегнатите единствено за часовете, които не се работи.

Неговото мнение е, че спомагателните ограничения би трябвало да бъдат финансирани с спомагателни средства, в това число заеми.

" Мисля, че не е най-важното проверката. Ако някой е крал, да си върви. Но най-важна е поддръжката. Трябва да бъдат открити средства за предприятията. Около 300 000 души бяха подкрепени. Ако те останат без работа, безработицата ще се вдигне ", сподели ръководителят на КНСБ.

Той изрази мнение, че е сдържан оптимист за сформиране на държавно управление, с цел да бъдат сложени на масата обществените въпроси.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР