Не навсякъде сметищата са приятно място за разходки, но във

...
Не навсякъде сметищата са приятно място за разходки, но във
Коментари Харесай

Сметище във Виена се превърна в оазис

Не на всички места сметищата са прелестно място за разходки, само че във Виена депото "Раутенвег " е превърнато от общината в атрактивна дестинация. И тази година, в границите на програмата "Ваканция и игри във Виена ", деца на възраст сред 6 и 10 години имат опция да прекарат там забавен и изпълнен със занимания ден.
От 24 юли до 3 август чиновниците на общинския отдел "Управление на отпадъците " са подготвили разнообразна стратегия за дребните гости. Докато се возят с намерено влакче из територията на сметището, те научават по занимателен метод забавни обстоятелства за историята на сметоизвозването и сортирането на боклуци във Виена, схващат по какъв начин и по кое време от остаряла хартия се създава нова и доста други любопитни детайлности, които дори родителите им не знаят.
Голяма част от територията на депото "Раутенвег " е озеленена и превърната в същински дом за разнообразни типове животни и птици. Децата ще видят редките планински кози от Пинцгау и патетата, живеещи там, а по-късно ги чака нещо, за което си мечтаят съвсем всички дребни момченца - разходка из сметището с същински боклукчийски камион. Естествено, и момиченцата могат да се повозят на него. А най-после всички дружно ще поиграят на голф, само че не с топки, а с изхвърлени предмети на боклука, да вземем за пример, с някой гумен ботуш или остаряла гума. Целта е с тях да улучат някоя кофа за отпадък, само че по този начин, че предметите да останат върху нея.
Ареалът на депото обгръща повърхност от 600 декара и се употребява като бунище от 1966 година В неговата яма могат да се поместят 14 млн. кубически метра отпадък, само че от 2009 година тук се одобряват само пепел и шлака от виенските фабрики за изгаряне на боклуци. Битовите останки не се извозват в депа, а се обработват термично, научи ДУМА от Ойроком-ПР - бюро за интернационалните връзки на община Виена. Освен това там работи апаратура за преработване на едрия пясък, с който се обработват улиците през зимата, където през пролетта се докарва събраният в града пясък, пресява се, измива се и се приготвя за потребление през идната зима.


Снимки (с) MA 48/Matern
Докато се возят с намерено влакче из територията на сметището, малчуганите научават по занимателен метод забавни обстоятелства за историята на извозването на боклуци

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР