Не можем да постигнем по-добро споразумение с България от Споразумението

...
Не можем да постигнем по-добро споразумение с България от Споразумението
Коментари Харесай

Заев убеден: Не можем да постигнем по-добро споразумение с България

Не можем да реализираме по-добро съглашение с България от Споразумението за добросъседство и съдействие от 2017 година Македонската страна знае това и аз имам вяра и на българската страна, сподели през днешния ден министър председателят на Северна Македония Зоран Заев.

- Съществуват подобаващи принадлежности и способи за разрешаване на този въпрос с обществено изказване, документално изказване, декларация, съглашение, анекс към съглашението и така нататък, а не договорно съглашение. Имаме чудесно съглашение, което беше основата за реализиране на контракта от Преспа. В самото съглашение има смели стъпки от двете страни, диалози за двата народа, за нашия македонски народ, подписани на нашия македонски език, и несъмнено приказваме за общата история, сподели Заев в отговор на въпрос на днешната конференция в държавното управление.

Той уточни, че това са смели стъпки, подхванати от българската и македонската страна и добави, че съглашението разказва в детайли по какъв начин в бъдеще да се намерят всички общи атрибути на общата история, тъй че, както той сподели, да се сплотява и построява добросъседство, другарство и поощряване на съдействието.

- Не имам вяра, че има по-добро съглашение сред Македония и България, което може да бъде реализирано, и имам вяра, че българската страна знае това и ние го знаем като македонска страна. Има способи за разрешаване на разликите и дипломацията ги познава. Вярвам, че ще използваме един от методите двете страни да бъдат удовлетворени и да ги поддържаме еднообразно щастливи, сподели Заев.

Той акцентира, че за последно е разговарял с българския си сътрудник, премиера Бойко Борисов, седмица преди празника на 11 октомври.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР