Не изпитвам никакви негативни чувства към Цацаров"Това са пресилени изказвания.

...
Не изпитвам никакви негативни чувства към Цацаров"Това са пресилени изказвания.
Коментари Харесай

Рашков: Убийството в Русе е разкрито. Имаме доста сериозни доказателства

Не изпитвам никакви отрицателни усеща към Цацаров

"Това са пресилени изявления. Аз не изпитвам никакви отрицателни усеща към този човек, тъй че евентуално е сюрпризиран, евентуално нещо друго. Ето, той даже упрекна премиера, че е оказвал институционален напън. "

Това разяснява вътрешният министър Бойко Рашков на въпрос дали отнетият достъп до класифицирана информация на Сотир Цацаров е персонално възмездие, предава.

Той има право да бъде възобновен в прокуратурата, съобщи Рашков по отношение на информацията, че Сотир Цацаров е подал заявление до прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет да бъде възобновен като прокурор във ВКП.

Вътрешният министър разяснява и очакващото се решение дали правосъдният министър може да желае оставката на основния прокурор.

"Има материали, които би трябвало да се придвижат към министерството на правораздаването. Струва ми се, че там би трябвало да стартира възможна инспекция, в случай че министърът на правораздаването има желание да внася предложение. Добре би било да излезе решението на Конституционен съд в тази връзка. Според мен има едно доста отдавнашно решение на Конституционен съд, още когато се сътвори пълномощието на министъра, беше ясно, че има благоприятни условия за оферти, не за решения ", изясни Рашков.

Министърът разяснява и потреблението на СРС-та от чиновници на Министерство на вътрешните работи.

"Щом като един чиновник от една оперативна работа може по отношение на една предпроцесна активност, както е известна една разработка, да направи предложение непосредствено до съда и да изиска позволение за СРС, разумно поражда въпроса за какво чиновник на Министерство на вътрешните работи, който проверява, няма такова право. Помислете по този въпрос. Това е едно деяние по следствието, което е залегнало в Наказателно-процесуален кодекс и проверяващият служител на реда няма право да го употребява без прокурор. Смятам, че в случай че се промени законът в тази посока, ще се реализира един позитивен резултат - прокурорите ще се освободят от един процесуален ангажимент, който имат в този момент. "

Рашков разяснява и жестокото ликвидиране в Русе, като изясни, че се работи непрекъснато по случая.

"Ние считаме, че убийството е разкрито. Ще се внесат евентуално претенции за задържане под стража и ще забележим какво ще каже Русенският съд. Ние имаме много съществени доказателства за причинителите на това закононарушение. Версиите са няколко - една съумяха да потвърдят като най-вероятната, открити са и трупни елементи, предстоят експертизи ", посочи Рашков, без да разкрива повече детайлности.

Той разяснява и случая със спрения на границата автомобил на някогашния министър Владислав Горанов.

"Тази кола е търсена от Интерпол по искане на Русия. Съвсем не е нова, както твърдеше той и притежателят на компанията. Тазследването е открило доста странни обстоятелства - да вземем за пример към този момент данните са, че колата е създадена август 2018, а регистрацията ѝ е на 1 януари 2018 ", сподели Рашков.

Ще изчакам да се образува правосъдно произвеждане и тогава ще се защитя в правосъдната зала, съобщи вътрешният министър по отношение на следствието за Автомагистрала "Хемус ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР