Не ходят ли хората повече по магазините да пазаруват, отколкото ...

Не ходят ли хората повече по магазините да пазаруват, отколкото

PWC: Мъжете са 60% повече на Черен петък, пазаруват за себе си

Не вървят ли хората повече по магазините да пазарят, в сравнение с онлайн? Или се тревожат за разноските си поради вируса? Или единствено туризмът и развлекателният бизнес ще бъдат наранени?

Интересно е, тъй като в този момент, изключително във Англия и Европа е Черният петък, основно онлайн. Дори едвам 20% от покупките се вършат в магазините, а 80% са онлайн.

Не съм сигурна дали това държание ще се отрази в кратковременен проект и Черния петък. Хората тази година желаят да харчат повече пари. Да изпреварят проблемите, които ги тревожат като дефицита. И тъй като са икономисали пари в пандемията.

Каква е прогнозата на PWC за разноските за празниците?

На базата на информация от консуматорите, считаме, че ще похарчат към 8,7 милиарда Това е повече от 7,8 млрд през 2019г.

Започвахме да откриваме леко намаляване на интереса към Черния петък. Около 50% се интересуваха от него и 50% не.

Тази година 60% се интересуват от Черния петък и това е явен знак, че хората чакат да похарчат повече пари.

Какво купуват хората? Започнах аз самата да пазаря за Коледа доста рано. Забравих за черния петък и като вляза онлайн и видя, което съм купила преди 2 седмици за 20% по-малко, съм много ядосана. Хората вършат ли покупките си по-рано или просто харчат повече?

Хората знаят, че това е моментът в годината, когато би трябвало да пазарят. Черният петък е доста забавен миг. Тогава се пазарят електроника и мода. Купуваш най-вече за себе си, а не за други хора. Особено мъжете.

Във Англия мъжете харчат 60% повече от дамите.

Но най-вече неща, които самите те желаят и които са проучвали.

Източник: bloombergtv.bg