Не е ясно кога някой втълпи на родната политическа класа,

...
Не е ясно кога някой втълпи на родната политическа класа,
Коментари Харесай

Философията непоносими по отделно, поносими заедно

Не е ясно по кое време някой втълпи на родната политическа класа, че философията " непоносими по настрана, търпими дружно " може да проработи. Последните няколко години и изключително последните парламентарни избори потвърдиха, че когато народът не може да понася обособени партии, той продължава да не може да ги понася и в група.
Заради тази си нелепост един куп политически водачи изпуснаха апетитната държавна дотация, явявайки се в безусловно безцелни обединения.
Има обаче една упорита група, която макар всички доказателства за безсмислието на личното си битие в този си тип, настойчиво продължава да търси нови и нови конфигурации сред едни и същи себеподобни субекти.
Десните.
Явно не беше задоволителен изцяло предвидимият, логически и обективен провал на Реформаторския блок. Явно не беше задоволителна лъсналата заблуда за единност, съмишленичество, съдействие и връзка. Явно не е задоволително съюзът да се разпадне два пъти. Явно като цяло не е задоволителен един явно индикативен образец, с цел да просветне на партиите в център-дясно, че колкото и мини обединявания да вършат между тях, все тая.
Съюз на демократичните сили се отделя и търси нова коалиция. ДСБ най-сетне се прегърна с " Да, България ", макар съмнителния резултат от този всеизвестен героизъм, и в този момент новите сътрудници търсят още от същите си себеподобни. ДБГ и " Глас Народен " пък биха отбой от цялата какафония, евентуално до идващото примамливо предложение.
И по този начин до безспир.
Защото неподкрепената с нищо логичност на всички тези хора е, че народът може и да не харесва Кунева, Лукарски и Радан по настрана, само че пък чудеса се случват и е допустимо да ги хареса дружно. Е, не е допустимо.
Крайно време е да се постави завършек на мита, че дясното има потребност от обединяване и по този начин ще цъфне и ще върже. Нищо сходно. Просто още веднъж ще записва следващото тъпо изборно проваляне. Защото хората имат потребност от ново мощно, рационално, интензивно, самоуверено и почтено дясно пространство, само че в него към този момент нямат място актуалните играчи, тъй като множеството от тях са потвърдено компроментирали се.
На България й трябват нови десни лица, с хрумвания, визия и морал. Старите, в каквито и конфигурации да се самопредложат, са обречени на неуспех.
Голяма тъга за родните политици е достигането до философията, че когато никой не те желае, единственото почтено нещо е да се съобразиш и да разчистиш общественото пространство от неувереното си наличие. Не, те са уверени, макар всички доказателства в противното, че имат висока стойност, че могат доста да дадат на страната, че знаят кое, по какъв начин и по кое време да се случи и най-много, че някой ги поддържа. Затова са подготвени на следващата коалиция, на следващия компромис, на следващото " съдействие ". След това се оказват, че въобще не могат да се гледат с " сътрудниците си ", че по половината тематики имат разминавания и не утвърждават другата половина от дейностите си. И по този начин още веднъж - на стартова позиция.
Десните, както и всички останали позорно представящи се на избори партии, е време да проумеят, че са неподкрепяни и ненужни. И е редно да освободят място, с цел да дойдат на тяхно място други, които може би ще имат късмет. Изкуствените насилени съюзи са като изкуствените насилени империи - даже да съумеят да се образуват сполучливо, не след дълго наложително се разпадат.
Ако могат, дано въпросните партии и водачи проявят достолепие, и ни спестят жалките си опити за оцеляване.
Автор: Десислава Любомирова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР