Не е приятно човек да забрави да изпрати поздрав или

...
Не е приятно човек да забрави да изпрати поздрав или
Коментари Харесай

Как да настроим час за изпращане на SMS с iPhone

Не е прелестно човек да не помни да изпрати привет или пък удостоверение за обещано решение. Понякога обаче няма по какъв начин това да бъде направено в точния момент заради разнообразни аргументи. Но iOS дава опция за предварителна конфигурация по кое време да се изпратят дадени известия, оповестява How-to Geek.

Официално приложението Messages не разполага с такава функционалност. Но тя може да се сътвори посредством композиция с още една услуга на iOS. Трябва да се употребява приложението Shortcuts, което е вградено в платформата.

Ако инцидентно липсва, може да се изтегли от App Store. To e публично на Apple и гратис.

От таба Automation може да се сътвори нова задача (наричат се Personal Automation). Следва избор на опцията Time of Day, като тук се вкарва по кое време да се изпрати известието. Има и алтернатива да се избере дали да се изпраща наново - всеки ден, всяка седмица или всеки месец.

Следващата стъпка е от екрана Actions. Тук се избира какво да се извърши. В случая опцията - Send Message. Следва избор на адресат, като може да е повече от един и това е уместно за запомняне за служебна среща да вземем за пример.

Поредната стъпка е въвеждане на самото известие. После има още един екран за инспекция на цялата задача и данните и задачата се запаметява. Същата може да бъде изменена, спряна или изтрита когато и да е от приложението Shortcuts, още веднъж в секцията Automation. Там тя ще е забележима в полето Personal и може да се изтрие.

 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР