Не е честно от страна на Фон дер Лайен да

...
Не е честно от страна на Фон дер Лайен да
Коментари Харесай

Евродепутатът Йерун Ленарс за писмото на Фон дер Лайен, че българо-турската граница е приоритет за ЕС

" Не е почтено от страна на Фон дер Лайен да споделя, че укрепването на българо-турската граница е приоритет за Европейски Съюз и да не поема отговорност за това " - по този начин отговори евродепутатът от Европейската национална партия Йерун Ленарс на въпрос за възможното създаване на стена там. В писмото на председателката на Комисията до европейските водачи от предходната седмица се казва, че българо-турската граница би трябвало да бъде приоритет в укрепването на основните външни граници на Европейски Съюз. Ден по-късно от Комисията повториха позицията си, че Брюксел " не финансира построяването на общоприета инфраструктура по границите си, която да държи хора извън ".  Евродепутатът Ленарс разяснява това по този начин: " Мисля, че не е почтено от страна на председателката на Комисията фон дер Лайен да споделя, че отбраната на външните граници сред България и Турция е приоритет за Европейски Съюз, само че никой от Общността да не желае да поема отговорност за нейната отбрана. И в подтекста на солидарността също е незаслужено да оставим България да пази границата сама в случай, че тя е на целия Европейски Съюз ".

" Очаквам Комисията и персонално Фон дер Лайен, в случай че счита в действителност, че отбраната на външните граници е приоритет, да го покаже. И е обвързване на целия Европейски Съюз да помогне на тези страни да го създадат ", сподели още Ленарс. Запитан от " Хоризонт " дали в качеството си на холандски евродепутат обвързва построяването на тази стена със събаряне на ветото на Нидерландия за присъединението на България към Шенген, той отговори негативно:

" Смятам, че може би за Австрия това е по-важно, в сравнение с за Нидерландия. Ние в Европейската национална партия, както ясно е упоменато в документите ни, поддържаме присъединението на България и Румъния към Шенген. И не би трябвало да злоупотребяваме с, по този начин да се каже, други детайли, с цел да блокираме приемането им ". 

 Йерун Ленарс

По обявата работи: Мария Йорданова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР