Не чух много критики относно екологията. Критиките са основно върху

...
Не чух много критики относно екологията. Критиките са основно върху
Коментари Харесай

Министър Шишков за АМ „Струма“: Критиките идват от 3-4 незаконни заведения

„ Не чух доста рецензии по отношение на екологията. Критиките са главно върху това, че три-четири заведения ще имат проблем с употребата си, които прочее се оказаха и противозаконни. Относно рафтингът, който се практикува там, също не съм уверен, че и техните постройки са законни и те безусловно се намират в реката, т.е приказваме за опазване на природата. Само че природата е за всички и ние всички би трябвало да я пазим, а не избрани хора да я експлоатират. “

Това съобщи служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков пред „ Bulgaria ON AIR “ във връзка митингите на еколози и локални хора против плана, съгласно който трасето на Автомагистрала „ Струма “ минава през Кресненското дефиле .

Шишков съобщи още, че се чака до няколко месеца Европейската комисия да удостовери издадения през 2017 година Оценката на въздействието върху околната среда /ОВОС/ и в случай че се потвърди, че този вид е екологично най-издържаният , строителството на аутобана потегля по трасето през Кресненското дефиле. Ако отговорът е негативен, ще би трябвало да се откри различен вид за него .

Той за следващ път съобщи, че към момента не е решено от кое място ще минава трасето , а разрешението за градеж е било издадено, с цел да не бъде изгубен ОВОС-а на автомагистралата.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР