Не бих, как да кажа, окачествил ситуацията като мир. Ситуацията

...
Не бих, как да кажа, окачествил ситуацията като мир. Ситуацията
Коментари Харесай

Асен Василев: Имаме дълбоко проникване на руски интереси в нашата система за сигурност, и то трябва да бъде преборено

Не бих, по какъв начин да кажа, окачествил обстановката като мир. Ситуацията по-скоро е всеки има ясни позиции, които са много разнообразни, само че за това да тръгне страната напред и да има държавно управление, ние предложихме кабинет на малцинството с прелиминарен състав преди още първия мандат. След което направихме отстъпка и това е четиричасовия запис, който всички фенове би трябвало да го чуят, с цел да видят, че няма коалиция, няма сделки, и че това е едно тежко решение, което е с цел да тръгне страната напред, - да приемем човек от ГЕРБ в държавно управление.

Това съобщи съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев по Нова тв.

Василев разяснява, че българските жители би трябвало да оценят вредата, която е нанесена върху опцията за сформиране на държавно управление след приключването на записа, само че откакто го изслушат. " На този запис няма нито една дума, зад която не бих застанал. Видях, че са отрязани избрани елементи от мои изявления, като това за съгласуването на службите, или че би трябвало да създадем промени в държавната администрация. Абсолютно стоя зад думите си ", безапелационен е той. Василев уточни, че това са думи, които е казвал на гласоподавателите по площадите в страната.

Той изясни, че във връзка с договарянията с ГЕРБ, акад. Николай Денков е оторизиран да води договарянията.

" Както знаете, акад. Николай Денков е оторизиран да води договарянията дружно доколкото знам от другата страна с Мария Габриел, тъй че те двамата ще продължат, когато могат. Властта не е самоцел, в случай че изслушате записа, ще видите, че това е главното нещо, което се разисква там, властта за нас не е самоцел. Властта е, с цел да могат да се свършат потребни неща за страната - Шенген, Еврозоната и други ", посочи той.

" Цялата мелодрама, която сега се пробва да се развие към това нещо, може би е за да се извади някакво преимущество в преговорния развой ", акцентира той. " Ако отстъпките са с цел да се отмразят някакви договаряния, такива не би трябвало да има, в случай че отстъпките са, с цел да се направи нещо потребно за страната и те не престъпват това, което сме дали обещание на нашите гласоподаватели, това е в ръцете на акад. Денков да контракти ", безапелационен е Василев.

По отношение на това дали ротацията би трябвало да се промени и Габриел би трябвало да получи втория мандат, Василев уточни: " Моето персонално мнение като политик е, че не би трябвало. "

Според него от записа е станало ясно, че решенията се вземат на база на дълги диалози и се чуват всички отзиви, следва гласоподаване и на база на гласуването се взима решение. " Достъп е даден на членовете на Националния съвет и членовете на парламентарната група. Оттам нататък има една максима - колкото по-рано човек се освободи от недобросъвестни хора, които употребяват недобросъвестно обстановката, толкоз по-добре. Не мисля, че Радостин Василев е забавен сега, чаках да има офанзива против това държавно управление, опита за съставянето му, тъй като има доста мощни ползи, които желаят то да не се състои ", акцентира Василев.

На въпрос по какъв начин от Политическа партия са разбрали, че ще излязат записи, той сподели: " Не мога да ви кажа. "

На въпрос, обвързван с изречение от записа за това какво значи " наши хора " да избират шефовете на службите, той разяснява: " Хора, на които ние имаме доверие като партийно управление. Тези хора утвърдени от партньорските служби, което е належащо изискване записано в закона. Нашият закон споделя, че всичките служби би трябвало да работят с партньорските служби в Европейски Съюз и НАТО ", посочи той.

Василев уточни, че в случай че се стигне до такава степен да се излъчват хора, които да ръководят службите, то това би трябвало да мине през Министерски съвет и Народното събрание, да бъде гласувано от болшинство от Народното събрание. " Това, което желаеме, е да се махне подписът на президента, и всичко да се върне в Народното събрание, и да би трябвало болшинство от парламент. С това болшинство в Народното събрание всичко става пред очите на всички български жители. Имаме надълбоко навлизане на съветски ползи в нашата система за сигурност, и то би трябвало да бъде преборено ", приключи Василев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР