Не без причина именно това 308 беше използвано от французите

...
Не без причина именно това 308 беше използвано от французите
Коментари Харесай

Последното поколение на Peugeot 308 променя доста визията на марката

Не без причина точно това 308 беше употребявано от французите за показване на новоразработеното лого и, на процедура, новото лице на марката пред света. Това се случи през есента на предходната година, а в този момент към този момент последното Peugeot 308 към този момент е на ход и може да се купи и у нас. Тестът, който направихме ни сподели едно: макар целия възторг към SUV-тата, компактният автомобил към момента има голяма база от почитатели. И това посредством и на Peugeot. Екстериор и интериор
"Лъвчетата " залагат на положителния външен тип - и получават това, което желаят: още повече френски изискан, още повече прелест, още повече прогресивни хрумвания. За разлика от тях, VW Golf, Audi A3 или даже BMW от серия 1 наподобяват морално остарели. Французите явно са по-добри в пропорциите и линиите и както постоянно са по-смели в дизайна. Доказват го и с новото 308, като разтягат тялото с единадесет сантиметра, само че в това време го сплескват с два сантиметра, тъй че компактният лъв е висок едвам 1.44 метра, само че е крепко стъпил на асфалта. Но Peugeot 308 не е просторна кола.
 Тест и БГ цени на най-новото Peugeot - 3
Макар да не е на нова платформа, междуосието е повишено с 55 милиметра, което не е малко за този сегмент, само че въпреки всичко не прави 308 огромен автомобил. Вътре колата не се усеща доста просторна, изключително на задната седалка. С 361 литра багажникът също не е доста огромен. Но пък в случай че товарното пространство ви е малко, то напълно скоро у нас ще дойде и комбито 308 SW. То към този момент предлага 608 литра багажно пространство и даже 1 634 при сгънати задни седалки. А и най-вероятно, който желае стилен коли надали ще одобри това като минуси.
 Тест и БГ цени на най-новото Peugeot - 4
Автомобилът посреща своите пасажери с обаяние като никой различен. Интериорът предлага изискан и е високотехнологичен. Не единствено двата цифрови екрана, всеки с диаметър от 10 инча, които блестят в стилни цветове и даже основават 3D изгледи в вид холограма, са приятни за окото. Можем самоуверено да кажем, че в този клас 308 има най-красивото арматурно табло, само че не и най-функционалното.
 Тест и БГ цени на най-новото Peugeot - 5
Нетрадиционно дребният волан, присъщ за марката, е ситуиран по-ниско от стандарта, а информацията от 3D-таблото се вижда над него (а не сред основата и обръча, както е при множеството автомобили). От друга страна обаче никой няма по-малък, по-добре отопляем волан и никой не предлага спортни седалки AGR (освен Opel), които да поглезят пасажерите с стратегия за масаж, наречена "котешка лапа ".
 Тест и БГ цени на най-новото Peugeot - 6
Всички тези улеснения могат да бъдат извикани благодарение на сензорния екран. Но да се ориентирате в менютата не е от най-лесните задания, даже и за екипа ни, който е тествал много разнообразни коли. В умозаключение ще кажем, че таблото и красиво, 3D-приборният панел, който е създаден от българското поделение на Visteon, е гръмък, само че ръководството на новия "i-Cockpit " не може да се назова интуитивно.
 Тест и БГ цени на най-новото Peugeot - 7
Двигател и ходови характерности

В моторизацията на новото плътно "лъвче " има по малко за всеки усет. Докато VW да вземем за пример съвсем не предлага версии с дизелови мотори на новите си модели, то 308 ще се продава с дизел още съвсем две години. Нашата рекомендация обаче е да не се "хвърляте " на дизела. Не че е неприятен, само че препродажбата му с времето ще става все по-трудна. Моделът се предлага и с съвременен плъгин хибрид.
 Тест и БГ цени на най-новото Peugeot - 8
Този силов тракт е може би най-хубавият от гамата, само че пък към момента е прекомерно безценен. Така стигаме до бензиновата опция, която съгласно нас (към момента) е най-подходяща. Версията с мощ от 130 конски сили, съчетана със общоприетият осемстепенен автоматик, прави колата по едно и също време динамична и икономична. Предавките се превключват гладко, а оптималният въртящ миг е разполагаем в огромен оборотен диапазон.
 Тест и БГ цени на най-новото Peugeot - 9
Що се отнася до окачването, то можем да го определим по-скоро, като меко. От това за благополучие не страда стабилността като последното е реализирано с помощта на леко понижен клиренс. Предният и заден надвес очевидно са по-малки, решение, което от Peugeot от дълго време трябваше да вземат.
 Тест и БГ цени на най-новото Peugeot - 10 Заключение и цени
Новото Peugeot 308 е хубав, съвременен и даже интериорно авангарден автомобил, който ще се хареса на новото потомство. Нестандартният кокпит, множеството екрани и 3D проекция са това, което се търси от младите. Ефектният външен тип, качествената сглобка и високото качество на материалите в купето, несъмнено ви карат да се чувствате съвсем като в премиум автомобил (но почти). Единственият палач на удоволствието може да бъде цената. В топ оборудването, плюс спомагателни екстри тя с лекост надвишава 90 000 лева Ето и цялата ценова листа на новото Peugeot 308.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР