НДК посвещава тазгодишното издание на Новогодишния музикален фестивал на неговия

...
НДК посвещава тазгодишното издание на Новогодишния музикален фестивал на неговия
Коментари Харесай

Представиха програмата на новогодишния музикален фестивал

НДК посвещава тазгодишното издание на Новогодишния музикален фестивал на неговия основател Емил Чакъров, който си отиде от този свят преди 27 години. Документален филм и концертни записи на огромния диригент са част от събитията, с които Дворецът отбелязва 70 години от неговото рождение. Ето и другите акценти в програмата.

Празничен концерт на връх Нова година, само че с по-различна стратегия и стилове от нормалните. Емил Табаков още веднъж ще дирижира Фестивалния симфоничен оркестър, а солист ще бъде френският флейтист Патрик Галоа.
Емил Табаков, диригент: Заглавието на концерта е " Магията на танца ", тъй че ще бъде танц, само че в друг тип - от типичен танц до латиноамерикански танц.
Дългоочаквана " Джаз симфония " в осъществяване на повече от 50 музиканти. Идеята е на Ангел Заберски, а през днешния ден участниците загатнаха какво ще показват на огромната сцена.
Ангел Заберски: Това е и авторска моя музика, аранжиченти. 20 декември, зала 1 на НДК. Заповядайте! Ще бъде музика за душата.
За първия си концерт на Фестивала оперната певица Мила Михова е избрала творби на Росини, Белини и Доницети.
Мила Михова, оперна певица: Моята персонална концепция за този концерт е да покажа голямото влияние на Росини върху другите двама композитори, тъй като те в реалност в последните години на неговия живот, когато той е живеел в Париж, са били чести негови посетители и доста са се влияели от неговия жанр.
Новогодишният музикален фестивал стартира на 5 декември с най-хубавото от суинга.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР