Зимният сезон ще приключи със 75% спад на туристопотока, обяви

...
Зимният сезон ще приключи със 75% спад на туристопотока, обяви
Коментари Харесай

Прогнозират 75% спад на туристите за зимния сезон


Зимният сезон ще завърши със 75% спад на туристопотока, разгласи пред публицисти в подножието на Мечи чал край Чепеларе вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, която посети област Смолян.

Тук има удобни условия за претовареност, за самостоятелни резервации. Имаме доста дребни обекти за настаняване, къщи за посетители, вили, стаи. Те са заети на 100%. По отношение на потенциала на хотелите имаме забележителна незаетост. Тук е казусът, знаете, тъй че разчитаме и на резервациите, които ще бъдат в последния миг, и на уикенд пакетите. Възможности има за зимен туризъм сега, сподели тя, представена от БНР.

Истински рестарт на сезона се следи след новия снеговалеж и рухване на температурите, добави изпълнителният шеф на " Пампорово-АД " Мариян Беляков.

По мотив нарушаванията на противоепидемичните ограничения от обособени ресторантьори вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова сподели: " Грешката на един е леке за целия отрасъл. Правителството доста интензивно следи обстановката. Наблюдаваме всекидневно бройките и сега, в който имаме трендове за тяхното понижаване,разбира се, ще стартират и диалози за разпределяне на ограниченията. Във вторник имам планувана среща с Асоциацията на заведенията ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР