Зависимостите, които усещам и виждам в службите са толкова силни,

...
Зависимостите, които усещам и виждам в службите са толкова силни,
Коментари Харесай

Рашков: МВР е било под пълен политически контрол


Зависимостите, които чувствам и виждам в службите са толкоз мощни, че сякаш държанието на някои чиновници се диктува извън, съобщи вътрешният министър Бойко Рашков в предаването „ ЕвроДикоф “.

" Това ведомство е било сложено под подобен надзор, че някои чиновници не са могли да вземат независимо решение. Това се отнася както по политическа линия, а към този момент получих изобилна информация и за връзки с прокуратурата в нашата страна. Аз още не съм изцяло подготвен с всички обстоятелства, само че когато те станат задоволително, аз ще ги изнеса обществено, тъй като това министерство няма автономия даже и в неговата оперативно-издирвателна активност. Вероятно това не приказва доста на хората, само че аз ще го обясня обществено и то умишлено, тъй като министерството не може да си подсигурява конспиративността на дейностите ", изясни Рашков.

Той описа и една ужасяваща история: „ Днеска дойде при мен един човек, който такива неща ужасяващи ми заяви, че аз не знам къде живеем, в каква страна живеем или сме живели. Просто не мога да си обясня. Ще ви кажа какво ми цитира този човек. Нещо ужасяващо е: по какъв начин му е казано, че има жена и деца, или пък има фамилии, които няма да схванат дали не ядат неговото месо “, сподели Рашков и дефинира думите на Борисов като ужасяващи.

" Вие такова нещо чули ли сте до момента, тъй като аз не съм? Разбирате ли какво нещо е това, какво схващане, какъв метод на мислене е това ", не скри възмущението си министърът.

Бойко Рашков ще подаде сигнал до прокуратурата за осъществени закононарушения от предходния министър председател Бойко Борисов. Това ще се случи до края на идната седмица, стана ясно от думите му.

По думите му има избрана сфера в активността на министерството на вътрешните работи, където правилата за нелегалност имат извънредно значимо значение за успеваемостта. " Когато се нарушат тези правила ние можем да съобщим, че работим мълчешком против този свят ", добави той.

Не са направени опити за заличаване на доказателства. Физически са унищожавани материали, събирани до образуването на това държавно управление, които материали са резултати на СРС. Този факт би трябвало да приказва задоволително доста за българския народ, изясни още Рашков.

Премиерът от Банкя сподели, че няма по какъв начин да не може да се откри дали има или няма употребявани СРС-та във връзка с политици, тъй като в тези механически средства остават следи. Очевидно Борисов не е наясно с механизма, разяснява служебният министър.

По думите на Рашков при Борисов ДАНС се е държала като клон на прокуратурата.

Служебният министър на вътрешните работи ще изиска от новия началник на ДАНС листата на тези 27 магистрати и 11 висши политици с недекларирани сметки и парцели в чужбина - съгласно справката на ДАНС, за която прокуратурата заяви през октомври 2019 година.

Според Рашков, новият шеф на ДАНС ще взема решение ориста на досегашните заместници на организацията.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР