Защо хората се подвеждат? Какви са наказанията за измамниците? Как

...
Защо хората се подвеждат? Какви са наказанията за измамниците? Как
Коментари Харесай

Как работи схемата на телефонните измамници?



Защо хората се подвеждат? Какви са наказванията за измамниците? Как работи схемата на телефонните измамници? Коментар по тези тематики в студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия направиха доктор Пламен Димитров и Тихомир Безлов, Център за проучване на демокрацията.

Ветово е началото на този модел с измамите, е безапелационен Тихомир Безлов. Преди телефонните е имало различен тип измами. В няколко такива градове работят тези схеми - Ветово, Горна Оряховица, Павликени, Левски. Безлов твърди, че по мнения на проверяващи, всичко е тръгнало от Ветово.

Преди десетина години цялата група е била към 1000 -1200 индивида, в този момент се твърди, че работят към 200.

Според доктор Пламен Димитров в целия свят има този тип лъжливи практики. Този сюжет работи посредством логиката на психиката - наличие, основаване на обстановка, в която се потапяш в следена от измамника действителност и губиш самоконтрол.

"Обикновено хората са предразположени. Психиката, както и тялото имат имунна система, която е отслабена. Самотата, страха - хората, които се усещат неуверени, попадат в този сюжет. И то най-често по какъв начин - посредством престижа или страха, че някой е потърпевш ", сподели още доктор Димитров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР