За четири месеца са били установени над 200 лица, които

...
За четири месеца са били установени над 200 лица, които
Коментари Харесай

Не И Това! Вижте Какво Откриха При Арестуваните Лекари! Ето Видео!

За четири месеца са били открити над 200 лица, които са придобили непозволено решения от ТЕЛК. Според събраните данни двамата братя са изпълнявали ролята на медиатори. Те стимулирали изцяло здрави хора да получават пенсии и други облаги против възнаграждение от 1500 до 2000 лева След предварителна спогодба и дадена съответна ключова дума ги пращали към лекарите от незаконната група. В случай, че клиентът нямал трудов стаж и не можел да получава пенсия, се налагало процентът на неработоспособност да е доста висок.

При осъществените процесуално-следствени дейности в двама от лекарите са открити 20 000 лева, а в две банкови касети - 1 480 000 лева и над 200 000 лева В хода на следствието са разпитани 31 очевидци.

" 90% от хората, които получават подправени ТЕЛК решения са български жители, турско говорящи ", изясни шефът на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов.

" С роми не работят. Това е категорично условие- лицето, на което ще се издава това решение да не бъде ром. Първоначалната информация гласеше, че на територията на Варна има лица, които реализират посредническа активност по издаване на подправени ТЕЛК решения. В последици бяха открити двете съществени лица, които играха посредническа роля- двамата братя сирийци ", уточни той и посочи, че действителната работа по този случай е почнала през май 2017 година

Спиридонов разясни, че двамата сирийци са много уважавани във Варна.

" Държавата, прокуратурата и Министерство на вътрешните работи ще създадем всичко допустимо да се оправим с издаването на подправени ТЕЛК решения, тъй че средствата, които се отпускат от бюджета да отидат по предопределение, а не да изхранват избрана част от хора, на които не им се поставят ", разяснява основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

По думите му, от началото на годината има 44 досъдебни производства за такива случаи.

" Беше обяснен механизмът, по който се случват тези неща. Най-често лекари или експерти издават документи с погрешно наличие. Те са същински документи, само че в тях се обективизират несъществуващи болести. Те се записват в Националния застрахователен институт (НОИ) и на лицата се отпускат незаконосъобразни инвалидни пенсии ", изясни Иванов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР