Войната между Пакистан и Индия може да доведе до взаимно

...
Войната между Пакистан и Индия може да доведе до взаимно
Коментари Харесай

Пакистан предупреди, че война с Индия означава взаимно ядрено унищожение



Войната сред Пакистан и Индия може да докара до взаимно заличаване на двете страни. Това заяви в петък пакистанският външен министър Шах Мехмуд Куреши в изявление за СиЕнЕн.

" Пакистан в никакъв случай не е желал ескалация на напрежението и не е желал да бъде агресор ", изясни Куреши, наблягайки, че потреблението на нуклеарни оръжия от двете страни ще докара до " взаимно заличаване ".

Куреши съобщи, че няма да взе участие в съвещанието на Съвета на външните министри на Организацията за ислямско съдействие (ОИС) в Абу Даби поради наличието на Индия, оповестява НДТВ.

" Няма да участвам на Съвета на министрите на външните работи по принцип, защото те са разширили поканата е почетен посетител е Сушма Сварай ", изяснява Куреши на взаимната сесия на Народното събрание, добавяйки, че по-нископоставените чиновници ще участват и ще съставляват ползите на Пакистан .
 Русия е подготвена да посредничи сред Индия и Пакистан
Русия е подготвена да посредничи сред Индия и Пакистан

Ако изискат това, несъмнено

Външният министър Сушма Сварай дойде в Абу Даби нощес за конференцията , часове откакто Пакистан съобщи, че ще освободи хванатия индийски водач .

Признак за продължаващото напрежение , Куреши стачкува пред Народното събрание на своята страна, че ОИС не е отдръпнала поканата си за Сушма Сварай .

Индия е поканена за първи път на срещата на ОИС, група от 57 ислямски страни , като почетен посетител.

ОИС нормално поддържа Пакистан и постоянно поддържа Исламабад за Кашмир .
 Пакистан освобождава индийския водач в жест за мир
Пакистан освобождава индийския водач в жест за мир

Премиерът Имран Хан не желае ескалация и приканва Индия да се спре

Пакистанският външен министър съобщи, че Исламабад е подготвен да одобри предлагането на Русия за ходатайство при решаването на обстановката с Индия, оповестява Тасс.

" Лавров предложи ходатайство. Не знам какво да кажем за Индия , само че желая да кажа на Русия, че Пакистан е подготвен да седне на масата за договаряния, с цел да понижи напрежението ", изяснява Куреши.

Вчера Лавров съобщи, че Русия е подготвена да предложи платформата за договаряния на Индия и Пакистан за споразумяване на връзките, в случай че те желаят. По същото време и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи , че Вашингтон се пробва да успокои напрежението сред Индия и Пакистан
 Съединени американски щати се пробват да успокоят Индия и Пакистан, разгласи Тръмп
Съединени американски щати се пробват да успокоят Индия и Пакистан, разгласи Тръмп

Американският водач изрази вяра, че двете страни могат да реализират напредък
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР