Volvo Cars и водещата телекомуникационна компания China Unicom обединяват сили

...
Volvo Cars и водещата телекомуникационна компания China Unicom обединяват сили
Коментари Харесай

Volvo Cars и China Unicom ще си сътрудничат за развитието на 5G комуникационна технология в Китай

Volvo Cars и водещата телекомуникационна компания China Unicom сплотяват сили за основаването на идващото потомство 5G мобилна технология за връзка сред колите и инфраструктурата в Китай.

Двете компании се споразумяха да работят дружно в изследването, развиването и тестването на 5G автомобилни приложения и новосъздадената технология „ vehicle-to-everything “ (V2X).

Петото потомство 5G мобилна технология е в пъти по-бърза, разполага с по-голям размер за предпазване на информация и предлага по-ефективно време за реакция спрямо миналата 4G технология. Скоростното прекачване на данни към и от транспортното средство дава опция повече автомобилни приложения да работят.

Volvo Cars и China Unicom изследват редица разнообразни приложения с 5G технологията, служещи за връзката сред колите и инфраструктурата в Китай, като разпознават евентуални усъвършенствания в области като сигурност, стабилно развиване, улеснения за потребителите и самостоятелно шофиране.

Например, подаването на информация, обвързвана с пътната конюнктура, ремонтни действия, трафик, тапи и повреди, спомага автомобилът да предприеме превантивни ограничения като закъснение или предложение на друг маршрут. Това може да работи за повишение на сигурността, избягването на трафик и повишение на ефикасната приложимост на сила.

Друг образец е опцията колите да намерят по-лесно свободни паркоместа благодарение на пътни камери. Освен това, транспортните средства могат да споделят както със светофари, с цел да открият оптимална скорост и да основат така наречен „ зелена вълна “, по този начин и между тях, за безвредно влизане и излизане от автомагистрали и придвижване по нея.

„ Volvo е водач в откриването и развиването на капацитета за свързване на нашите коли, намирайки благоприятни условия за основаване на нови функционалности и услуги, като да вземем за пример засичане и шерване на информация сред транспортните средства за хлъзгави сектори по маршрута, по който се движат “, споделя Хенрик Грийн, основен софтуерен шеф на Volvo Cars.

„ С 5G, мрежовата продуктивност се усъвършенства и разрешава даването на доста повече услуги в действително време. Те могат да оказват помощ на лидера да пътува по-безопасно и прелестно. Щастливи сме, че ще си сътрудничим с China Unicom за създаването на тези услуги за китайския пазар. “

Г-н Лианг Баожун, вицепрезидент на China Unicom Group, добавя: „ Като иновационен водач в региона на 5G, China Unicom се ангажира да сътвори нова осведомителна инфраструктура и решения в региона на интелигентната интернет връзка, която да дава чудесно преживяване за потребителите.


5G ще даде опция за развиване на самостоятелното шофиране, ще усъвършенства сигурността при шофиране и ще донесе ново прекарване посредством създаване на цялостна система за обслужване на „ хора, транспортни средства, път, мрежа и cloud система “. Вярваме, че China Unicom и Volvo Cars ще се сътрудничат чудесно, изграждайки път за разрастване на бизнес в подтекста на националните условия на Китай, който се чака да се трансфорат в промишлен модел за Китай. "

Към момента в огромните градове в Китай се вкарва 5G с поддръжката на China Unicom и други компании. Очаква се Китай, сходно на множеството райони, също да приложи необятно свои лични стандарти за т.нар.технологии vehicle-to-everything (V2X).

Сътрудничеството на Volvo Cars с China Unicom спомага шведския бранд да се приготви по подобаващ метод за районните условия и да сътвори мощно наличие на V2X на най-големия си пазар. Volvo Cars възнамерява да вкара 5G съгласуваност като част от идващото потомство Volvo коли, основани на идващото потомство автомобилна архитектура SPA2.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР