Във времана на разделение и остри противоборства, когато политическите пристрастия

...
Във времана на разделение и остри противоборства, когато политическите пристрастия
Коментари Харесай

Новият шеф на СДВР: Полицията винаги трябва да е политически неангажирана


Във времана на разделяне и остри противоборства, когато политическите пристрастия и обществените негодувания вземат връх, когато черните вести са желани, полицията е главния инструмент за опазване на мира и спокойствието, на демокрацията и държавността.

Това написа на профила си във фейсбук новият шеф на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) Антон Златанов.

" Длъжностите са краткотрайни, значими са хората! И правилата, честността, съвестта и решимостта ни. Така одобрявам и поставената задача да бъда шеф на Столична дирекция на вътрешните работи - една от най-големите и значими структури на Министерство на вътрешните работи. За мен тази задача е допустима единствено с поддръжката и екипните старания на всички мои сътрудници. Както и в ежедневният ни взор в огледалото на публичната оценка и упования. Да си служител на реда в никакъв случай не е било елементарно! Най-добре го знаят всички тези почтени, почтени и смели чиновници на Министерство на вътрешните работи и техните фамилии! Макар и нерядко всички да са заклеймявани поради някоя черна овца. Но преди да последваме призванието си, ние сме на първо място хора и българи. И като такива сме елементарни брънки от нашето общество ", разяснява Златанов.

Според него точно в този момент би трябвало най-ясно да се отстояват правилата на правовата страна, един от които е, че полицията е била, е и би трябвало да бъде политически неангажирана.

" Наша задача е да съблюдаваме закона, да сме в услуга на обществото, да сме самостоятелни и неутрални. Да запазим публичния ред и да противодействаме на престъпността, за което законът ни е дал и изключителни пълномощия. И в никой случай да не го нарушаваме! Твърдо имам вяра, че българският служител на реда е точно подобен! ", приключва комисар Златанов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР