„В отговор на препоръките в доклада на Европейската комисия, Министерски

...
„В отговор на препоръките в доклада на Европейската комисия, Министерски
Коментари Харесай

Крум Зарков: Всички планове за промени в областта на върховенството на закона досега не доведоха до никакъв ефект


„ В отговор на рекомендациите в отчета на Европейската комисия, Министерски съвет утвърди проект за осъществяване на ограничения в региона на върховенството на закона в България. Този проект е следващият, който през годините българското държавно управление сформира в отговор на рекомендациите или с други думи рецензиите на европейските институции към метода, по който действа правосъдната ни система “. Това напомни зам.-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Крум Зарков по време на парламентарния надзор в Народното събрание. По думите на социалиста сходни проекти се вършат постоянно, само че до момента не са довели до никакъв резултат, а удостоверение за това са съществуването на следващите рекомендации.

От парламентарната естрада Зарков изброи единствено част от тези проекти: „ В тази връзка могат да се споделят обновената Стратегия за продължение на правосъдната промяна и Съветът към нея, неотдавна формираният Национален механизъм за мониторинг на битка с корупция и проведената престъпност, Съдебната промяна и върховенството на закона, както и Съветът за съгласуваност и съдействие към него “.

Депутатът заключи, че и обратно в годините също има сходни образци, само че логиката е една и съща:„ Когато не знаем или не желаеме да създадем нещо обещаваме, че ще го създадем по-нататък във времето, откакто изготвим проект, работна група, комисия и по този начин до идващия път “.

С вярата този път да е друго, зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия за България насочи следното запитване към министъра на правораздаването: „ Как се вписва и каква ще е добавената стойност на този нов проект във водената до момента от държавното управление политика в региона на върховенството на закона, както и до какви промени се чака той да докара? “
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР