В него тя поема своя дял от отговорност, но отказва

...
В него тя поема своя дял от отговорност, но отказва
Коментари Харесай

Хилари Клинтън: Всеки ден се питам защо загубих?

В него тя поема своя дял от отговорност, само че отхвърля да елементарни на външните фактори, преди всичко ФБР, Русия и американските медии.

Бившата кандидатка за президент, която през октомври ще навърши 70 години, не пести думите си по адрес на приемника на Барак Обама, наричайки го "лъжец ", "сексист ", неподобаващ и незапознат. Тя споделя, че се е "плеснала по челото ", чувайки го наскоро да споделя, че севернокорейският проблем "не е толкоз елементарен ".

Тя споделя за шока във вечерта на 8 ноември 2016 година в хотелската й стая в Ню Йорк, за възприятието на празнина, за тъгата, която не я е напускала в продължение на седмици. Отказвайки антидепресанти и психоанализа, тя споделя, че е намерила леговище в фамилията си, в техника за дишане, на която я научила нейната преподавателка по йога, и в шардонето.

"Няма и ден след 8 ноември 2016 година, в който да не съм си задала въпроса: " Защо изгубих? Понякога ми е мъчно да се съсредоточа върху друго нещо " написа тази жена, за която в продължение на четвърт век беше вяра да не разкрива обществено слабостите си.

Премиерата на книгата "Какво се случи " е придружена с рекламна обиколка из Съединени американски щати и Канада, включваща разпределяне на подписи върху екземплярите в Ню Йорк, изявленията и 15 хонорувани конференции до декември.

В изявление за в. "Ю Ес Ей тудей " във вторник Клинтън сподели, че е уверена, че екипът на Тръмп е получил помощ от Русия на Владимир Путин.
"Със сигурност е имало контакти и сигурно някаква форма на сделка ", съобщи тя.

Всяко изявление е мотив за демократката да повтори, че потреблението на персонален имейл сървър по времето, когато е била държавен секретар, е било "глупава неточност ", както тя съобщи във вторник по Националното публично радио.

В книгата на Клинтън се редуват трагикомичното - разказът за церемонията по встъпване в служба на Доналд Тръмп, на която тя участва в качеството си на някогашна първа дама - персоналното и политиката.

Тя засипва с рецензии своя някогашен противник на първичните избори Бърни Сандърс и отхвърля рецензиите от лявото крило на Демократическата партия за нейната предизборна тактика.

Клинтън посвещава доста страници на изброяването на факторите, съдействали за нейното проваляне - желанието за смяна, отхвърлянето на нейната персона, омразата към дамите, възприятието на икономическо отчаяние на част от бялото население.

Но съгласно нея Тръмп се е възползвал от "страховете на расова и културна основа " у белите.
"Много от тези гласоподаватели се опасяваха от цветнокожите - на първо място от черните, мексиканците и от мюсюлманите - застрашаващи техния метод на живот ", написа тя.

Всички тези фактори обаче не бяха задоволителни сами по себе си. До края социологическите допитвания я поставяха отпред.

Клинтън е уверена, базирайки се по-специално на разбора на уеб страницата Файфтъртиейт (FiveThirtyEight.com), че намесата на шефа на ФБР Джеймс Коми 11 дни преди изборите е наклонила част от електората в някои основни щати към Тръмп и това е било задоволително, с цел да му обезпечи победа. Коми ненадейно възобнови следствието за нейните имейли, преди да го прекрати още веднъж два дни преди изборите.

Съчетано с вътрешните имейли, хакнати от Русия и оповестени от Уикилийкс, подновяването на това горещо следствие имаше пагубен резултат, засилен от безграничната, съгласно Клинтън, вманиаченост към тази спекулация на политическите коментатори. "Истинският проблем е, че те не могат да търпят концепцията да понесат лична си отговорност за избирането на Тръмп ", споделя Клинтън за медиите, като в. "Ню Йорк таймс " отнася много упреци.

Какво възнамерява през днешния ден Клинтън? Тя твърди, че повече няма да се кандидатира.

"Но няма да се цупя, нито да изчезна. Ще направя всичко, с цел да поддържам претендентите на демократите ", заключава тя, без да обръща внимание на тези демократи, които се надяват един ден да извърнат "страницата Клинтън ".

"Те могат да изгасят радиото, когато чуят гласа ми ", иронизира тя в изявлението за Националното публично радио. "Имам опит и съм понесла задоволително удари, които ми дават освен правото, само че и задължението да приказвам ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР