Току-що избраният за депутат от партията на Слави Трифонов –

...
Току-що избраният за депутат от партията на Слави Трифонов –
Коментари Харесай

Хората на Слави вече заплашват журналисти


Току-що определеният за народен представител от партията на Слави Трифонов – Тошко Йорданов, който е и зам.-председател на „ ИТН “ си разреши да насочва закани към публицист. Заради неточност в ефир, при директно включване. Става въпрос за кореспондент от Нова тв, който обърка имената на две от новоизбраните парламентарни обединения. Благой Цицелков разгласи, че партията " ИТН " приема поддръжка от ГЕРБ и Движение за права и свободи, а в действителност тази информациясе отнася за " Изправи се! Мутри вън! ".

Снощи, в предаването си по телевизия „ Седем /осми “ Тошко Йорданов реагира извънредно остро на репортерската неточност: „ Една от националните малките екрани изрече мазна неистина в ефир – приказвам за „ Нова ТВ “. Техният публицист си разреши да излъже в обедната емисия без капка позор. Ако бяхме в Крумова България, за тази неистина щяха да липсват елементи от тялото на това момче с микрофона “.

Самият Цицелков също реагира и изясни, че грешката е по-скоро лапсус: " Става въпрос за неволна неточност по време на жива връзка в обедна емисия. По време на нея споделям „ Има подобен народ” вместо „ Изправи се! Мутри вън!”. От репортажа, излъчен малко покъсно, излиза наяве, че имам поради „ Изправи се! - Мутри вън!”.

Ръководството на Нова телевизия излезе с публична позиция:

" По време онлайн включване в обедната емисия на NOVA на 13 април е позволена неволна репортерска неточност със подмяна на имената на две политически обединения - репортерът Благой Цицелков свързва позицията на „ Изправи се! Мутри вън! “ с „ ИТН “. В излъченото видео, директно след директната връзка, информацията е изцяло правилна.

Намираме за притеснителна връзката сред една неволна репортерска неточност и Крумовите закони, направена от водещ, определен за депутат. Подобни аналогии са смущаващи “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР