Токът стигна 625 лв., за седмица са загинали от COVID

...
Токът стигна 625 лв., за седмица са загинали от COVID
Коментари Харесай

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: Народът гине, цените полудяват, а Радев си прави туризъм



Токът стигна 625 лева, за седмица са починали от Коронавирус 600-700 българи, съобщи някогашният министър председател

Не знам за какво претендентът за президент си разрешава да вика енергийния бранш и да си прави пиар. Радев би трябвало да бъде платено отразен, както ние, а не да си разрешава да вика енергийните сдружения като предизборно мероприятие. Много деликатно ще гледаме медиите дали ще му вземете пари за отразяването - както нас ни фактурирате за всяко изказване, по този начин да фактурирате и кандидат-президентската двойка Радев/Йотова. Това съобщи на брифинг водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Повод за реакцията му бе конгрес с Румен Радев, служебното държавно управление и специалисти от енергийния бранш, на който бяха обсъждани ограничения против високите цени на тока и газа.

Радев проспа месеци наред и прогнозата ми от предходната седмица, че токът ще мине 600 лева за Нова година, е реалност - през днешния ден е 625 лева И като похлупак на популизма му желае вие да отразявате държавните сдружения през днешния ден. Защо ще бъде толериран, доста деликатно ще гледаме дали ще му вземете пари за отразяване, обърна се към медиите Борисов.

За пандемията

България е в тъмночервената зона за Коронавирус, Радев и Кацаров я доведоха до тук, кой ще пристигна в България, с цел да се болести. За 6-7 дни за погинали 600-700 българи, а в скандинавските страни смъкват маските и в самолетите. Ние първи пуснахме в Европа стадионите, а в този момент тук ще играят без аудитория, до момента в който в Европа се пукат по шефовете. Къде е логиката в дискотеката да има хора, а навън на стадионите не? Къде е логиката паралелката да не върви на учебно заведение сутринта, а вечер да се събира в дискотеката?

За повдигането на цените

Има колосален скок на цените, на тока и газта. Държавата би трябвало да работи, има си министър председател и министри. Не виждам ролята на Радев в този развой, с изключение на, че назначи некадърни министри. Бих му предложил да прави лицеви опори на кокалчета, само че това към този момент не е и смешно. Народът гине, цените полудяват, а ние си вършим туризъм, разяснява Борисов откриването на предизборната акция на Румен Радев с поход до Черни връх.
Подкрепял съм правото на хората да вършат митинги. И постоянно съм отстъпвал пред тях, тъй като в огромен брой случаи е имало смисъл в това, на някои не им харесваше, само че то е било постоянно в полза на хората.

За популизма и лъжите

Защо е този популизъм, припомням си, че Киро и Асен вървяха при “Мариците” да се подписват във време, в което са знаели какво има в проекта. Вместо почтено да кажем всички политици - “Зелената сделка”, “Зеленияt пакт”, пътят на Европа, опазването на климата - няма да мръдне поради България. И Европа споделя, ето ви 1-2 милиарда, решете проблемите с екологията и климата. Да, това ни е главният енергиен фонд, ето ви проект, имате 50 милиарда, кажете ще създадем индустриални зони и т. н. Защо е тази неистина да излиза Радев и да споделя това е “енергийното сърце”, и в това време неговият вицепремиер да споделя, че 2026 година ще го затвори, за какво лъжат хората?

Няма ли по-хубаво от санирането на жилища и здания. И в този момент Европа ви споделя ето ви 1-2 милиарда и си оправете блоковете в “Люлин”, “Младост”, тъй като след няколко години хората ще би трябвало да бъда изселени от тях, тъй като са рискови. И Европа ви споделя, ето ви, направете си. Само че ние споделяме “Не”, ще вървим и ще купим най-скъпите акумулатори, с цел да спестим 30-40 минути ток. За да се нагушат дадени хора.

Кой не желае нашите градове да светят нощно време. Европа дава пари да го създадем. Това би трябвало да решаваме през днешния ден без завист, това е бъдещето на България да го създадем дружно, ние сме защитавали тази позиция постоянно, не е предизборно.

За изборите

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че се кандидатира за народен представител, с цел да води листа и хората да видят, че взе участие в политиката.

Излизам от Народното събрание, с цел да нямам имунитет, с цел да може да се развихри Рашков, добави някогашният министър председател.
На въпрос за откриването на акцията на “Демократична Българи” във Велико Търново и обвиняването на Христо Иванов, че “ГЕРБ и Движение за права и свободи са се сговорили да им попречат на регистрацията за изборите и да се стигне на дерегистрацията в 8 изборни региона”, Борисов отговори: “Вярно ли по този начин е споделил, “на кривата ракета и космосът є пречи”. Докладът са го дали на Ципов в ЦИК, Христо Иванов, омаян от лъжите си, май е не запомнил, че на Районната изборна комисия в Стара Загора шефът є е от Има Такъв Народ. Днес Ципов ще внесе закон, с цел да може да записваме единствено “Да, България”. Законът съгласно Иванов и компания важи за другите. Вместо да си признае грешката, той клишето - “ГЕРБ и ДПС”. Той споделя тази нелепост, с цел да ни оскверни нас - почтените, знаещите и можещите. “Христо, ще си скъсат юридическите дипломи единствено, с цел да се явиш на изборите. Понеже те е гняв на Киро и Асен, че направиха партия, отново си го изкарваш на нас, ми обади се на Слави Трифонов да го питаш, за какво неговият представител в РИК е направил това”, разяснява Борисов.

За бъдещото държавно управление

“Всички и никой”, по този начин отговори на въпрос водачът на ГЕРБ за евентуални съдружни сътрудници. “Ако във “всички” пристигна разсъдък и откакто сме похарчили половин милиард и забележим по какъв начин ни подреди народът, би трябвало да създадем държавно управление. И в случай че още веднъж резултатът ни е най-голям в България и някой се пробва да зачеркне гласоподавателите на ГЕРБ, това също не е вярно съгласно мен”, сподели водачът на ГЕРБ. “И ние не водим диалози, ще ги водим по-късно, добави той.

“Но при половин милиард и да няма резултат, и когато хората не могат да си заплащат сметките, даже и тази народна власт в България ни идва допълнително. Ние сме на 10 година партия, в случай че е тази “промяна” през днешния ден с тези цени, инфлация, с този безпорядък, смъртни случаи, с тези несъществуващи ограничения и провалена имунизационна акция, по-добре да сме партия на “статуквото”, в сравнение с тази “промяна”, която ще ни докара до пропастта. Вече сме при Vera Su, съобщи Бойко Борисов.

Рашков се занимава единствено да тормози хората на ГЕРБ. Два избора минаха единствено с обвинявания от негова страна, най-после излезе, че няма един случай за пазаруване на избори. Той отиде в малкия екран на Слави, прави им чадър и приказва против ГЕРБ. Ако това е вярно длъжностен министър да го прави, честита ви народна власт, разяснява Борисов.

“Проблемът в българската политика не е Народното събрание, а когато се натрупа сериозната маса, няма готови партии, които да го поемат. 2009 година при Тройната коалиция ГЕРБ бе подготвен и го пое, 2013 при Орешарски с Реформаторите го поехме, в този момент няма подготвена партия и ние не сме подготвени в тази рецесия да ръководи, аз съм доста песимистичен, че ще се сътвори държавно управление, сподели водачът на ГЕРБ.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР