Руската авиация е пуснала противобункерна бомба върху училище в Източна

...
Руската авиация е пуснала противобункерна бомба върху училище в Източна
Коментари Харесай

Руска бомба убила 15 деца в училище в Източна Гута



Руската авиация е пуснала противобункерна бомба върху учебно заведение в Източна Гута, при което са починали 15 деца, обявиха немски филантропични организации, представени от ДПА.

Организациите, " Медико интернешънъл " и " Адопт а революшън ", през последните пет години били подпомагали учебното заведение. То било ударено в понеделник вечер.

В взаимно известие на организациите се показва, че бомбата " минала през три етажа, преди да избухне в мазето ".

Видът на бомбата подсказва, че най-вероятно зад нападението стои съветската авиация, обявиха организациите.

" Руската бомбардировка е целеустремено ликвидиране на деца ", сподели Тил Кустер, представител на " Медико интернешънъл ".

Сирийският център за наблюдаване на човешките права съобщи, че 15 деца и две дами са починали, до момента в който са се криели в учебното заведение.

Неправителствената мониторингова организация заяви, че бомбардировката била нанесена в град Арбин, южно от Дамаск, който към момента е под контрола на бунтовниците. Убитите цивилни били намерили леговище в учебно заведение.

Сирийските държавни сили превзеха над 80 % от Източна Гута, откогато започнаха на 18 февруари масирана атака за завладяване на последния размирен анклав в региона на Дамаск. Оттогава в Източна Гута бяха убити над 1400 души, измежду които близо 300 деца и 200 дами. При обстрел на Дамаск от анклава починаха към 50 цивилни.

Русия блокира Съвета за сигурност

Русия, Китай и други страни в това време блокираха съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за разискване на филантропичната обстановка в Сирия, предадеРойтерс.

" Не виждаме никакво опрощение за тази среща, при изискване че човешките права не са тематика на дневния ред на Съвета за сигурност ", съобщи съветският заместник-постоянен представител в Организация на обединените нации Генадий Кузмин.

Франция и още шест страни членки на съвета желаеха съвещанието, на което се очакваше да приказва и висшият комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Зейд Раад ал Хусейн. Процедурното предложение обаче събра осем гласа " за " при девет нужни. С " срещу " гласоподаваха Русия, Китай, Казахстан и Боливия. Три страни - Кот д'Ивоар, Екваториална Гвинея и Етиопия - се въздържаха.

Съветът за сигурност по принцип доста рядко отхвърля процедурни оферти, отбелязва АП.

Впоследствие осемте страни, подкрепили предлагането, без Кувейт се събраха на неофициална среща за филантропичната обстановка в Сирия. На тази среща висшият комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Зейд Раад ал Хусейн осъди Съвета за сигурност на международната организация за бездействието за Сирия.

Сирийският спор води света към крах, а Съветът за сигурност не предприе решителни дейности за отбрана на правата на индивида и попречване на гибелта на хора, изрази страдание Хусейн и предизвести, че този неуспех има дълбоки последствия, защото безнаказаността унищожава света.

Всички страни в сирийския спор правят смразяващи мозъка закононарушения, като прибягват до противозаконни способи за водене на война, акцентира висшият комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида, представен от Асошиейтед прес. Той обаче бе изключително сериозен към режима на президента Башар ал Асад, който упрекна в безсистемно изтребване на личния му народ.

Хусейн загатна категорично офанзивата на държавните сили в бунтовническия анклав Източна Гута, където съгласно него се правят военни закононарушения, били са осъществявани офанзиви с химическо оръжие и гладът се употребява като оръжие.

Никога преди акциите против тероризма не са били употребявани по-често за оправдаване на безскрупулна приложимост на мощ против цивилни, в сравнение с през последните няколко месеца в Сирия, акцентира той.

Сирийското държавно управление и неговите съдружници квалифицират всички групировки, против които водят война в Сирия, като терористични.

В общо писмо до останалите страни членки на съвета Съединени американски щати, Англия, Франция, Полша, Швеция, Холандия, Кувейт и Перу споделиха, че е неотложно Организация на обединените нации да предприеме неотложно решителни дейности за реализиране на помирение в Сирия, в случай че страни членки на организацията, по-конкретно Русия и сирийското държавно управление, не съблюдават резолюцията на Съвета за сигурност за филантропично преустановяване на огъня.

Британският и френският непрекъснат представител в Организация на обединените нации разкритикуваха категорично ролята на Русия, основен съдружник на режима в Дамаск.

Сирия върви към пагубно разделяне и групировката " Ислямска страна " може да се завърне, в случай че не бъде подписано всеобхватно спокойно съглашение. Това предизвести специфичният делегат на Организация на обединените нации за Сирия Стафан де Мистура, представен от Ройтерс.

В тирада в Женева Де Мистура акцентира, че неофициалното разделяне на Сирия на региони, които на процедура са под контрола на непознати страни, ще докара до злополука освен за нея, само че и за целия район. Особено рисково би било от мирния развой да бъде изключено сунитското болшинство, защото сунитската джихадистка формация " Ислямска страна " тогава ще се завърне в Сирия.

Същевременно организацията Сирийски център за наблюдаване на човешките права заяви, че бойци на " Ислямска страна " са завладяли нощес полуопразнено предградие на Дамаск след яростни боеве с проправителствените сили, съобщи Асошиейтед прес. Според организацията предградието, което се споделя Кадам, е било завладяно от джихадистите, откакто преди седмица било предадено от сирийските бунтовници на държавното управление.

СЦНЧП показва, че при боевете са починали 36 проправителствени бойци, а десетки са били ранени или пленени. Организацията добавя, че държавното управление е изпратило към региона подкрепления.

Боевете в Кадам, южно предградие на Дамаск, се водят, до момента в който сирийските сили са съсредоточени върху завладяването на следените от бунтовниците околности на столицата в анклава Източна Гута.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР