Разбирам ресторантьорите, но се надявам да не отворят на 1

...
Разбирам ресторантьорите, но се надявам да не отворят на 1
Коментари Харесай

Доц. Кунчев е против отварянето на ресторантите


Разбирам ресторантьорите, само че се надявам да не отворят на 1 февруари. Това разяснява пред БиТиВи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Припомняме, че през вчерашния ден от сектора още веднъж сложиха ултиматум на властта и заплашиха с протестно отваряне, в случай че не им се позволи да работят. Те не одобряват и възможните ограничавания за работно време до 22,30 часа. Кунчен пък бе безапелационен, че удълженото работно време няма по какъв начин да се случи към този миг. Едно е да отидеш да вечеряш със фамилията си и да се прибереш, друго е да останеш до късно с компания, да има певица и така нататък Така заразяването е по-масово даже в съпоставени с моловете, акцентира основният държавен здравен контрольор.

Кунчев също предизвести, че няма по какъв начин у нас да не стартира да циркулира английският вариант на вируса. Ако това се случи, ограниченията би трябвало да се затегнат още веднъж.

Той разяснява и фактът, че страната ни е поръчала най-вече дози от третата ваксина – на „ Астра Зенека “. Той бе кагегоричен, че решението е поради това, че с тази ваксина се работи по-лесно, тя се съхранява в елементарен ледник.

Очаква се напълно скоро Европейски Съюз да утвърди и „ АстраЗенека “, изясни Кунчев и разясни, че персоналното той избира тази ваксина. В света близо 30 милиона души към този момент се имунизираха и се вижда, че няма нищо неприятно и ужасно, добави той.

Относно това по кое време ще бъде налична за всички жители имунизацията против COVID-19, доцент Ангел Кунчев изясни, че това се чака да стане през април.

Във връзка с това дали ще има трета вълна в България, доцент Ангел Кунчев съобщи, че от това най – доста се тормози и показа, че във Англия не е имало до този миг толкоз доста заболели. Но, в случай че новият вариант от Острова пристигна и при нас, ще има нови ограничения.

Може да се заразим с COVID-19 сред дозите на имунизацията, предизвести от своя страна пулмологът доктор Александър Симидчиев пред Българска национална телевизия. Той разяснява също, че новият вариант на вируса е по-инфекциозен, само че не води до повече затруднения и до по-висока смъртност.

Масовата имунизация би трябвало да бъде в действителност всеобща, с цел да спрем пандемичния развой, безапелационен е пулмологът.

Сертификатът за имунизация за COVID-19 у нас към този момент е реалност и всеки имунизиран може да го получи. При първа доза пациентът получава картонче, на което написа с коя ваксина е имунизиран, както и по кое време би трябвало да бъде сложена втора доза. След привършване на ваксаниционния развой се получава документ, изясни доктор Симидчиев.

Целта е групов имунитет, с цел да можем да ограничаваме последствията от инфекцията.

Колкото повече хора са ваксинирани, толкоз по-малко ще бъдат хората, които ще боледуват и толкоз по-бързо ще се оправим с този вирус, категорочен бе медикът.

Която и ваксина да излезе записано на пазара, тя е ефикасна, безвредна и с задоволителна степен на сигурност. Поради това всеобщата имунизация би трябвало да бъде в действителност всеобща, с цел да можем да спрем пандемичния развой. Ако нямаме задоволително доста хора, които да имат имунитет, ние няма по какъв начин да ограничим скоростта на този развой, изясни Симидчиев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР