Прочети още : https://www.actualno.com/politics/ako-izborite-bjaha-dnes-gerb-245-bsp-20-5-news_671774.html © Actualno.coРе Редакционният екип на Actualno.com

...
Прочети още : https://www.actualno.com/politics/ako-izborite-bjaha-dnes-gerb-245-bsp-20-5-news_671774.html © Actualno.coРе Редакционният екип на Actualno.com
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 26 април


Прочети още: https://www.actualno.com/politics/ako-izborite-bjaha-dnes-gerb-245-bsp-20-5-news_671774.html © Actualno.coРе Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важното от днешния ден, 26 април.

Американският Сенат гласоподава и утвърди кандидатурата на някогашния шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео за държавен секретар, оповестиха международните организации.

Граждански митинг блокира столичния бул. " Черни връх ". Движението бе прекратено и в двете направления. Протестът се провежда за шести следващ път против построяването на 120-метровата постройка на " Артекс " в столичния квартал " Лозенец ".

Кметицата на " Младост " Десислава Иванчева остава в ареста, съобщи кореспондент на БГНЕС. Апелативният спецсъд гледа мярката на кмета на „ Младост” през днешния ден. Магистратите заседаваха по въззивни тъжби на обвинените Петко Дюлгеров, Биляна Христова-Петрова и Десислава Иванчева.



АКО ИЗБОРИТЕ БЯХА ДНЕС: ГЕРБ - 24,5 %, Българска социалистическа партия - 20,5
Четири %. Толкова е разликата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия при положение, че изборите бяха през днешния ден, показва проучване на " Екзакта Рисърч Груп ", извършено сред 12 и 18 април измежду 1000 души и представено от " Дарик ".
БОРИСОВ ИСКА ПЪРВО ДА ВЛЕЗЕМ В ЕВРОЗОНАТА, А " ЕДИН ДЕН СЛЕД ТОВА " - В БАНКОВИЯ НАДЗОР
В рамките на една година България може да кандидатства за влизане в еврозоната. Това стана ясно от думите на министър-председателя Бойко Борисов по време на полемика за валутния съюз, на която участваха някогашният министър председател Сергей Станишев, министри и публични лица.
БРАТЯ ЮЗЕИРОВИ ПОЛУЧИХА ОСЪДИТЕЛНИ ПРИСЪДИ
Предадените на съд за проповядване на национална, етническа и религиозна ненавист към България братя Юзеирови получиха неоправдателни присъди, санкции и публично неодобрение. Росен и Атанас Йорданови, по-известни като братя Юзеирови, бяха приети през днешния ден от състав на Шуменския областен съд за отговорни и получиха неоправдателни присъди, публично неодобрение и санкция за проповядване на национална и етническа ненавист към българската нация, българския етнос и ненавист на религиозна основа.
КЕВР ВСЕ ПАК ПОЛУЧИ ПРАВО ДА СПРЕ СДЕЛКАТА С ЧЕЗ
Депутатите за следващ път трансформираха мнението си за Закона за енергетиката и дефинитивно дадоха право на Комисията за енергийно и водно контролиране да позволява покупко-продажби с като тази сред ЧЕЗи компанията на Гинка Върбакова " Инерком ".
ГОВОРИТЕЛЯТ НА ПЕЕВСКИ В ПАРЛАМЕНТА: " РЕПОРТЕРИ БЕЗ ГРАНИЦИ " ДА НЕ КЛЕПАТ БЪЛГАРИЯ
Кои са " Репортери без граници "? Могат да бъдат кореспонденти без граница, само че да не клепат България без граница. " Така депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев, прочут с прякора си Данчо Ментата, разяснява следващия отчет на " Репортери без граници ", който сложи България на последно място по медийна независимост освен в Европа, само че и на Западните Балкани.
ВЪЗРАСТНА ЖЕНА МОЛИ В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР НЗОК ДА НЕ Я УБИВА
Смърт, крах – дали няма да ми създадат животоспасяваща интервенция или ще ми забият нож в гърба, това е едно и също. Моля тези хора да преразгледат решението си – вместо да поживеем, да се порадваме на живота, те ни карат да умираме. Това съобщи Мария Стойнева – стара жена, имаща незабавна потребност от промяна на аортна клапа.
РУМЕН РАДЕВ: ТРЯБВА ДА ЗАДЪЛБОЧИМ ЕВРОИНТЕГРАЦИЯТА
Стратегическата вероятност на България е да задълбочи европейската си интеграция, а това е невероятно да се случи без присъединение в бъдеще към Еврозоната. Това не е въпрос на предпочитание, а цел, която би трябвало да се реализира на основата на действителна подготовка и извървян път. Това съобщи президентът Румен Радев на среща през днешния ден с Валдис Домбровскис, заместник-председател на Европейската комисия за еврото и обществения разговор.
МЪЖ съдебна експертиза САМОУБИ, СКАЧАЙКИ ПРЕД ВЛАК
Мъж се е самоубил, скачайки пред интернационалния трен, пътуващ от Солун за София. Инцидентът е станал в сектора сред Горна Баня и Захарна фабрика.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР