Проблемът с вируса ще е решен през лятото, като вакисинираме

...
Проблемът с вируса ще е решен през лятото, като вакисинираме
Коментари Харесай

До лятото ще се справим с вируса, ако се ваксинират достатъчно хора


Проблемът с вируса ще е решен през лятото, като вакисинираме 3,5 милиона души. Това разяснява в ефира на Нова тв математикът проф. Николай Витанов, който сформира математическите модели на разпространяване на болестта за Националния действен щаб. Той добави също, че действително инфектираните у нас са три пъти повече от формалната статистика, тъй като не всички се тестват, с цел да бъдат обхванати от системата.

Проф. Витанов е на мнение, че имунизациите са пътят към справяне с пандемията. Всеки имунизиран е гвоздей в ковчега на вируса, сподели той. И добави, че по този метод и броят на инфектираните ще намалее. За да стартира да се усеща резултатът от имунизациите обаче, ще би трябвало да има най-малко 2 млн. души, които са се имунизирали.

И по този начин, с увеличение на броя на имунизираните – към 3,5 милиона души и нагоре, ще можем да кажем, че сме си решили проблемите с вируса, посочи математикът. Това най-вероятно ще стане юли-август следващата година, предвид на плановете за доставки на ваксини у нас.

По отношение на ограниченията – те могат да бъдат разхлабени при предел на заболеваемостта сред 300 и 500 нови случая на ден с наклонност най-малко 10 дни.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР